Αρχείο για "Μάιος, 2019"

Εκπαιδευτική παρέμβαση για τη διαχείριση του θυμού

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που απασχολεί όλους, κυρίως γιατί είναι δύσκολο κάποιος να το διαχειριστεί. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτο!

Τα παιδιά πολλές φορές ψάχνουν λύσεις για να μάθουν να εξωτερικεύουν τον θυμό τους με έναν κατάλληλο και ασφαλή τρόπο.

Βασιζόμενη σε αυτήν την ανάγκη τους, η ψυχολόγος του σχολείου, κ Βάθη Μαρία, υλοποίησε ένα πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών διαχείρισης θυμού, το οποίο είχε βιωματικό χαρακτήρα! Τα παιδιά γνώρισαν το «φανάρι του θυμού», για να μάθουν πότε να σταματούν, και δημιούργησαν το γνωστό «θυμόμετρο» για να αποκτήσουν την ικανότητα να παρατηρούν τον εαυτό τους!  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ενημέρωση κυκλοφοριακής αγωγής

Μετά από θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημά μας, αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου προσήλθαν σήμερα στο σχολείο μας με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Η δραστηριότητα αυτή – η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου – περιλάμβανε  ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς καθώς και χρηστικές συμβουλές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Πρόσκληση χρηματοδότησης για έργα υποδομών σχολικών μονάδων

Το Υπουργείο Εσωτερικών διαβίβασε προς τους δήμους της χώρας τις ακόλουθες προσκλήσεις προκειμένου να: ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Α) «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας», με ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά σχολείο, για σχολεία όπως το δικό μας, τα 2.000 ευρώ. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Λειτουργία σχολικών μονάδων ενόψει των εκλογών

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ασφαλώς ποδηλατώ: ενημερωτική παρουσίαση

Την Παρασκευή 17-05-2019 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας  σχετικά με την αθλητική και ψυχαγωγική ποδηλασία από τον κ. Λυκούδη Γεράσιμο, αθλητή και προπονητή του ποδηλατικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου. Ο κ. Λυκούδης παρουσίασε στους μαθητές δυο είδη ποδηλάτων («ΜΒ» και «κούρσα»), επεσήμανε τα βασικά σημεία προετοιμασίας και ασφάλειας του αναβάτη πριν και κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, ενώ παρέθεσε και ορισμένες λεπτομέρειες από τις εμπειρίες του σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων (ενδεικτικά εδώ και εδώ). Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αναβολή ποδηλατοδρομίας

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι λόγω έκτακτου κωλύματος, η προγραμματισμένη για την Κυριακή 19-05-2019 ποδηλατοδρομία που διοργάνωναν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Αλιβερίου ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το μήνυμα αυτό σε όσους θεωρείτε ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για το αν θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία ή θα ματαιωθεί.

Ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου

Για το μήνα Μάιο έχουμε προγραμματίσει ορισμένες δράσεις με θέμα την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με το ποδηλατικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου και την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, αύριο Παρασκευή 17-05-2019 θα γίνει μια ενημερωτική παρουσίαση στους μαθητές των Ε & ΣΤ τάξεων με θέμα την αθλητική και ψυχαγωγική χρήση του ποδηλάτου.

Παράλληλα με τη δράση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ενημέρωσης όλων των μαθητών του σχολείου για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου με τη χρήση κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού, ενώ έχει προγραμματιστεί και ενημερωτική παρέμβαση προς τους μαθητές των Ε & ΣΤ τάξεων από αξιωματικό της υπηρεσίας Τροχαίας του Α.Τ. Αλιβερίου.

Λειτουργία του σχολείου έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Τετάρτη 5 Ιουνίου: Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω άδειας των εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση.
  • Τετάρτη 12 Ιουνίου – 7.30 μ.μ.: Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ΣΤ΄ τάξης.
  • Παρασκευή 14 Ιουνίου – 9.00 π.μ.: Επίδοση βαθμολογίας Γ΄ τριμήνου και τίτλων προόδου μαθητών.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2019-2020

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη λήξη των μαθημάτων (13.15) έως τις 16.00 με δυνατή ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης και στις 15.00. Στο πρόγραμμα κάθε ημέρας αντιστοιχούν 2 ώρες μαθήματος καθώς και ώρα φαγητού- χαλάρωσης.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ενημερωτική εκδήλωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων