Στο νηπιαγωγείο μας συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μάθησης μέσα από το παιχνίδι, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα! Αυτή την εβδομάδα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και τα πρώτα βήματα του προγραμματισμού, μέσα από δραστηριότητες με το ρομποτάκι Bee-Bot. Φώτο εδώ.
Τα μεγαλύτερα παιδιά ανέλαβαν ενεργό ρόλο, καθοδηγώντας τα μικρότερα σε συνεργατικές δραστηριότητες. Μαζί, ανακαλύψαμε πώς μπορούμε να δίνουμε στο Bee-Bot οδηγίες για να φτάσει στον σωστό προορισμό, βήμα-βήμα – όπως ακριβώς γίνεται και με έναν αλγόριθμο!
Οι δραστηριότητες εντάχθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος για την ετοιμότητα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι σεισμοί και άλλα φυσικά φαινόμενα. Δημιουργήσαμε ένα τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης με τους βασικούς αριθμούς βοήθειας (112, 199, 100 κ.ά.), παίξαμε δημιουργικά με θεατρικό παιχνίδι και ρόλους τηλεφωνητή/τριας και… φυσικά δεν ξεχάσαμε το Bee-Bot μας!
Μαζί προγραμματίσαμε το Bee-Bot να φτάσει στους «σημαντικούς αριθμούς» πάνω στον χάρτη του τηλεφωνικού κέντρου. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά εξασκήθηκαν στη συνεργασία, τη λογική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και τη βασική ρομποτική, μέσα σε ένα ευχάριστο, βιωματικό πλαίσιο.