Νέες δράσεις για το Πάσχα

Έφτασαν οι μέρες να γιορτάσουμε το Πάσχα και είναι ώρα να αναλάβουμε δράση για Πασχαλινές κατασκευές, παιχνίδια, έθιμα, κουλουράκια και άλλα σχετικά. Για να ανακαλύψετε όλα όσα σας προτείνω μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι με τα παιδιά με το διαδραστικό πίνακα που έχω ανεβάσει. Πατήστε το σύνδεσμο εδώ και θα αποκαλυφθεί ενεργή η εικόνα που βλέπετε πάνω. Υπάρχουν εικονίδια που αν τα πατήσετε θα σας μάθουν κάτι ή θα σας προτείνουν δραστηριότητες. Μην ξεχάσετε να τα ανοίξετε όλα για να αποφασίσετε τι θα κάνετε από όλα αυτά. !! Κάντε όσες δραστηριότητες σας αρέσουν περισσότερο και βγάλτε πολλές φωτογραφίες.  Εγώ με αυτές τις φωτογραφίες θα σας φτιάξω ένα ωραίο Βιβλίο για να θυμάστε όλες αυτές τις στιγμές !!!

Προτεινόμενες σημαντικές ΔΡΑΣΕΙΣ!!

1.Κάνουμε όλοι Λαζαράκια ή κουλουράκια ή τσουρεκάκια (εμείς πέρυσι τη συνταγή για Λαζαράκια την κατεβάσαμε από το διαδίκτυο)

 

2.Ξεθάβουμε το Λάζαρο μας από πέρυσι (αν είστε προνήπια φτιάξτε έναν πρόχειρα με μια παλιά κουτάλα,  μπουκάλι, υφάσματα, ή ζωγραφίστε έναν) και παίρνουμε τηλέφωνο όλους τους συγγενείς να τους πούμε τα κάλαντα του Λαζάρου. Μαθαίνουμε το τραγούδι από το διαδραστικό πίνακα.

 

 

 

3. Παίζουμε με το Λάκη τον Τσόφλη  και βγάζουμε πολύ αστείες φωτογραφίες.

4. Δοκιμάζουμε να φτιάξουμε παλαμολαγουδάκια ή λαγό από μια παλιά κάλτσα όπως βλέπουμε στον πίνακα.

5. Αν έχουμε όρεξη παίζουμε το παιχνίδι το κυνήγι του Πασχαλινού Λαγού όπως σας έχουν δοθεί οδηγίες από τις δράσεις μας πέρυσι.

6. Βάφουμε και στολίζουμε αβγά.

Συγκεντρώστε όλα τα Πασχαλινά που κάνατε και στείλτε τα όλα μαζί μετά το Πάσχα. Θα φτιάξουμε ένα υπέροχο βιβλίο!

Περιμένω να δω τη δουλειά σας!!

 

Και ένα παιχνίδι για το Πάσχα:

https://view.genial.ly/5e8ec9743f61e70e2da3f4dd?fbclid=IwAR3U_yDjlHcmMkatAAlyuKGt7b2kbUp9O9psXrvp-2deQIaZImDtPkHLmFQ