Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος για τη Διατροφή, οι γονείς του 14ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας ανοίξανε την κουζίνα τους και μαγείρεψαν με τα παιδιά τους, προτείνοντας μας, έτσι, νόστιμα υγιεινά γεύματα αλλά και γλυκά! Με αυτόν τον τρόπο γνωρίσαμε, επίσης, παραδοσιακές συνταγές και εκτός Ελλάδας και μιλήσαμε για τα μέρη αυτά. Οι μικροί μάγειρες παρουσίασαν στην τάξη τις συνταγές τους και μας έφεραν να δοκιμάσουμε όλα όσα έφτιαξαν. Τέλος, μίλησαν για την εμπειρία τους με μεγάλο ενθουσιασμό!
Πρώτα από όλα, γνωρίσαμε μια θρεπτική τροφή, το ταχίνι μέσα από τα Κέικ του Αλέξανδρου και τα Ταχινοπιτάκια από την Κύπρο του Δαμιανού.
Μετά περάσαμε στο τυρί, λόγω και της Τυρινής εβδομάδας, που διανύαμε. Ο Ορέστης μας έφερε πίτα από την Αλβανία με τυρί και γιαούρτι, που κάνει η γιαγιά του, που μένει εκεί. Ακολούθησε το παραδοσιακό Τυροπιτάρι της Εύβοιας από την Κατερίνα και τη Ραφαηλία και τα Χρυσατυροπιτάκια της Χρύσας. Τέλος, δοκιμάσαμε τα Χρηστοκρουασανάκια του Χρήστου, που είχαν και τυρί αλλά και γαλοπούλα με χαμηλά λιπαρά.
Ο Γιάννης Π. μαγείρεψε με τον μπαμπά του γιατί και οι μπαμπάδες μαγειρεύουν! Μας ετοίμασε μια τάρτα κολοκύθι και μια πίτα με λαχανικά γιατί τα παιδιά πρέπει να τρώνε πολλά λαχανικά.
Η Στελίνα ετοίμασε νοστιμότατα σπιτικά κουλουράκια και βοήθησε και η γιαγιά της.
Η Έλενα και η μαμά της είχαν μια ωραία ιδέα να μας φέρουν να δοκιμάσουμε έναν παραδοσιακό νηστίσιμο χαλβά, που τρώμε τη Σαρακοστή, αντικαθιστώντας, όμως τη ζάχαρη με μέλι και χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο. Ο Γιάννης Σ. μας ετοίμασε και αυτός με τη μαμά του ένα πανεύκολο νηστίσιμο κέικ που το έφτιαξαν, επίσης, με ελαιόλαδο αλλά και πολύ πορτοκάλι, που έχει πολλές βιταμίνες.
Και για να μην ξεχνάμε ότι πλησιάζουμε στο Πάσχα, ο Θοδωρής και ο Γιάννης Τσ, με τις μαμάδες τους μας έδειξαν πως να φτιάξουμε μόνοι μας αφράτα πασχαλινά τσουρέκια.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς, που συμμετέχουν με τόσο καλή διάθεση σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου μας.


