12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

Αθλούμαστε Μαζί! Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή!

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο πλαίσιο της 11ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού με θέμα :

«Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή».

Επισκεφθήκαμε το, μοναδικού κάλλους, δάσος της Στροφυλιάς το οποίο βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Στροφυλιάς. Πρόκειται για ένα δίκτυο λιμνοθαλασσών, λιμνών, ελών και δασών κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών της Πελοποννήσου, ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, με οικολογικό αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη.
Στο Δάσος της Στροφυλιάς 310 μαθητές και μαθήτριες του 12ου Γυμνασίου Πατρών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές/τριες τους συμμετείχαν σε οργανωμένες από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής αθλητικές δράσεις οι οποίες συνεχίστηκαν στην παραλία της Καλόγριας.
Συγκεκριμένα στο Δάσος της Στροφυλιάς τα παιδιά ακολούθησαν Δρόμο Υγείας και Ευεξίας περπατώντας και τρέχοντας για 2024 μέτρα και στη συνέχεια, στην παραλία της Καλόγριας, συμμετείχαν σε «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΕΣ» ομαδικών και ατομικών αθλημάτων στην άμμο όπως  beach volley, beach soccer, beach handball, ρακέτες θαλάσσης, τρέξιμο, περπάτημα στην άμμο και διάφορα άλλα παιχνίδια. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και περιβαλλοντικές δράσεις όπως αναγνώριση φυτών και ενημέρωση για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δάσους της Στροφυλιάς.
Τα παιδιά μας αφουγκράστηκαν τους ήχους του Δάσους και της Θάλασσας και βίωσαν την ευεργετική επίδραση της φύσης και της άθλησης στο σώμα και στο πνεύμα.
New Phototastic Collage
New Phototastic Collage1
New Phototastic Collage2
New Phototastic Collage3
New Phototastic Collage4

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων