12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

1 Μαρτίου 2024
από 12ο Γυμνασιο Πατρας
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

.png

ενημέρωση γονέωνΛήψη αρχείου

 

1 Μαρτίου 2024
από 12ο Γυμνασιο Πατρας
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

από 04-03-2024Λήψη αρχείου

22 Φεβρουαρίου 2024
από 12ο Γυμνασιο Πατρας
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Νεανική μας Πένα!

Η Νεανική μας Πένα!

Η περιβαλλοντική ομάδα του προγράμματος «Εξερευνώντας δημοσιογραφικά μονοπάτια…..» στις αρχές Φεβρουαρίου εξέδωσε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας ¨Η Νεανική μας Πένα¨. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας συνεργάστηκαν ώστε να εκδοθεί μια εφημερίδα σύγχρονη, με θεματολογία σχετική με το περιβάλλον και με δράσεις που πραγματοποιούνται από τα δυο περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο μας («Εξερευνώντας δημοσιογραφικά μονοπάτια…..» και «Πρασινίζοντας τα αποτυπώματά μας»).  Σημαντική θέση στην εφημερίδα είχαν επίσης  άρθρα κοινωνικά, πολιτισμού, ιστορίας, τέχνης, κινηματογράφου και πολλά άλλα. Δεν έλειψαν επίσης από το τεύχος Φεβρουαρίου 2024 και Λογοτεχνικές ιστορίες, τη συνέχεια των οποίων όλοι περιμένουν με αγωνία στο επόμενο τεύχος.

Οι έφηβοι αρθρογράφοι της ¨Νεανικής μας Πένας¨ μόλις είδαν τυπωμένη την εφημερίδα τους ένιωσαν απίστευτη χαρά και υπερηφάνεια καθώς το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους και των δημοσιογραφικών τους ερευνών τους αποζημίωσε και με το παραπάνω. Με όρεξη φαντασία και συνεργατική διάθεση έστησαν δυο ΄περίπτερα΄ στην είσοδο του σχολείου και προμήθευσαν όσους και όσες επιθυμούσαν να διαβάσουν την εφημερίδα. Δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των συμμαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου και έχουν ήδη σηκώσει μανίκια για το επόμενο τεύχος…

New Phototastic Collage 3 1

 

 

New Phototastic Collage1 5

New Phototastic Collage 2 1

12 Φεβρουαρίου 2024
από 12ο Γυμνασιο Πατρας
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Aρχαίο ελληνικό δράμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Aρχαίο ελληνικό δράμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

wm news GreekDrama v1 FΟι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024, και Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όπου και συμμετείχαν  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«Αναβίωση του αρχαίου ελληνικού δράματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών»

Τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν για τη γέννηση του αρχαίου δράματος καθώς και για τους χώρους παρουσίασης δραματικών έργων (θέατρα, ρωμαϊκά  ωδεία) με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. Παρουσίασαν, εν συνεχεία, με μεγάλη επιτυχία, μια μικρή θεατρική παράσταση (απόσπασμα από την ”Ελένη” του Ευριπίδη). Τέλος περιηγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοσίου Βίου, ενότητα «Ψυχαγωγία», και είδαν από κοντά ευρήματα που σχετίζονται με το θέατρο.

New Phototastic Collage1 4

New Phototastic Collage2 2

 

 

10 Φεβρουαρίου 2024
από 12ο Γυμνασιο Πατρας
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου σχετικά με θέματα που αφορούν τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό τους.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) Δ.Δ.Ε. Αχαΐας, κυρία Νικολέττα Πετράτου. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης σχετικά με τις επιλογές των μαθητών/τριών μας για το Λύκειο (Γενικό ή ΕΠΑΛ) ακολούθησε διάλογος της κυρίας  Πετράτου με τα παιδιά κατά τον οποίο λύθηκαν διάφορες απορίες των μαθητών/τριών μας. Η δράση αυτή συνδέεται άμεσα με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

New Phototastic Collage 5

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων