12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, επισκέφθηκε το σχολείο μας!

Τη Δευτέρα 4/4/2022, ημέρα έναρξης του Προγράμματος Ανακύκλωσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών μικροσυσκευών, τόνερ και ηλεκτρικών λαμπτήρων, το σχολείο μας επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Ασπράγκαθος.

Το σχολείο μας συμμετέχει τόσο στην ανακύκλωση χαρτιού στον κίτρινο κάδο αλλά και στη δράση της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Την επίσκεψη του κ Ασπράγκαθου στο σχολείο μας κάλυψε ειδησεογραφικά το THE BEST.

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο μαζί με φωτογραφίες.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο της επέκτασης της ανακύκλωσης σε περισσότερα είδη υλικών,  ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, υλοποιεί από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στα σχολεία της Πάτρας, Πρόγραμμα Ανακύκλωσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών μικροσυσκευών, τόνερ και ηλεκτρικών λαμπτήρων.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 4/4 το 12ο Γυμνάσιο Πάτρας και σε σύσκεψη, που είχε με τους καθηγητές, για το θέμα, υπογράμμισε τα εξής:

«Η ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών στα σχολεία αποτελεί τη δεύτερη φάση του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για τα Διαλογή στην πηγή, μετά την τοποθέτηση κάδων με κίτρινο καπάκι για τη χωριστή συλλογή χαρτιού.

Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση της ανακύκλωσης, με Διαλογή στην πηγή, στα σχολεία. Συνδυάζεται η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία και τον τρόπο της ανακύκλωσης, σε χωριστά ρεύματα, με την πρακτική εφαρμογή.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, ώστε να γίνει καθημερινή πράξη η ανακύκλωση με Διαλογή στην πηγή, τόσο στα σχολεία όσο και στην πόλη.

Διεκδικούμε τη συγκρότηση Δημόσιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Μεταξύ των άλλων, σε συνεργασία με το Δήμο, ο φορέας αυτός να υιοθετήσει και να εφαρμόζει αποκλειστικά το σύστημα της Διαλογής στην πηγή για να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης, να μειωθεί δραστικά ο όγκος των απορριμμάτων που θάβονται και να προστατεύεται το περιβάλλον με το χαμηλότερο κόστος για το δημότη».

*Η δράση υλοποιείται από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Πατρέων και την  εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 4 εβδομάδες και θα συμμετάσχουν  37 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης της Πάτρας. Κάθε εβδομάδα θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα από 10 σχολεία.

Από δεξιά προς αριστερά: η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Ιωάννα Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Ασπράγκαθος και ο Διευθυντής του 12ου Γυμνασίου Πάτρας κ. Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων