Free λογισμικά και LibreOffice

γενικά θέματα στο Δημοτικό

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη των μαθητών και μαθητριών να έρθουν σε επαφή και να διαχειριστούν ένα λογισμικό κειμενογράφου ώστε να μάθουν τα στοιχειώδη για να διεκπεραιώνουν σωστά τα έγγραφά τους, προτείνουμε ένα λογισμικό το οποίο είναι ελεύθερο (free) και το “κατεβάζει” και το εγκαθιστά ο οποιοσδήποτε από το Διαδίκτυο δωρεάν, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή διαφήμιση ή άλλη όχληση.

LibreOfficeΠροτείνουμε τη σουίτα λογισμικών LibreOffice, η οποία περιλαμβάνει λογισμικά κειμενογράφου Writer, υπολογιστικών φύλλων Calc, παρουσιάσεων Impress, σχεδίασης Draw, δημιουργίας μαθηματικών τύπων Math και βάσης δεδομένων Base.

Το LibreOffice είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου λογισμικού ανοικτού κώδικα που φυσικά διατίθεται εντελώς δωρεάν για τους χρήστες του για λήψη από την επίσημη ιστοσελίδα του. Είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power-packed), σουΐτα προσωπικής παραγωγικότητας Ανοικτού Κώδικα, για διανομές GNU/Linux, Macintosh και Windows, η οποία σας παρέχει έξι (6) εφαρμογές, πλούσιες σε χαρακτηριστικά, για όλη την παραγωγή εγγράφων σας, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών διαχείρισης των δεδομένων σας:

Παρέχει:

  • Καλύτερη συνεργασία με άλλα πακέτα εφαρμογών γραφείου (όπως το Microsoft Office και το Apple iWork) λόγω των νέων βελτιωμένων φίλτρων εισαγωγής αρχείων.
  • Σημαντικές βελτιώσεις σε όλες τις εφαρμογές του σουίτας
  • Πλήρη συμβατότητα με Windows 10
  • Έκδοση 64bit για Windows Vista και μεταγενέστερα
  • Υποστήριξη βασικών λειτουργιών επεξεργασίας για συσκευές Android

Για να “κατεβάσετε” το LibreOffice

  1. μεταβαίνετε στη διεύθυνση: https://el.libreoffice.org/
  2. επιλέγετε: Λήψη
  3. επιλέγετε: Βασική εγκατάσταση (ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα – είναι προεπιλεγμένη η επιλογή για Windows, αλλά διατίθεται και γιαMac OS X και Linux)
  4. το αρχείο “κατεβαίνει” στον υπολογιστή σας
  5. όταν έχει ολοκληρωθεί το “κατέβασμα”, διπλοπατάτε στο αρχείο για να εκτελεστεί η εγκατάσταση.

Πηγές: https://el.libreoffice.org/

https://ellak.gr/2015/08/to-libreoffice-5-0-efthase-ke-xechorizi/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *