«Μ’ ένα καραβάκι, μια εδώ μια εκεί…» (2015-16)

Οπτικο-ακουστική δημιουργία ταινίες στο Δημοτικό

cine11Τη σχολική χρονιά 2015-16 με μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας δημιουργήσαμε μια ταινία με ένα σενάριο μυθοπλασίας. Το σενάριο: μια κοπέλα – φάντασμα περιδιαβαίνει τους χώρους του σχολείου και παρατηρεί παρέες παιδιών που εκφράζουν τα προβλήματά τους και τα άγχη τους. Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται την παρουσία του φαντάσματος. Και ποια είναι αυτά τα προβλήματα; Ανεργία των γονέων και μετεγκατάσταση, καβγάδες στην οικογένεια, άγχος με τα μαθήματα, ρατσισμός, εκφοβισμός. Προβλήματα που άλλοτε παραμένουν άλυτα κι άλλοτε υπάρχει μια ελπίδα επίλυσής τους. Στο τέλος, όλα τα παιδιά είναι μαζεμένα στη βιβλιοθήκη του σχολείου και διαβάζουν απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» κι εκεί που όλα είναι ήσυχα, ξαφνικά μπαίνει μια καινούργια συμμαθήτρια και δεν είναι άλλη από τη φιγούρα του φαντάσματος. Τι συνδέει όλα αυτά; Ένα καραβάκι που βρίσκεται στα χέρια φαντάσματος καταλήγει στα χέρια ενός παιδιού και μετά και πάλι στην καινούργια συμμαθήτρια. Ένας κύκλος ζωής.

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση