«Όλα ξεκίνησαν όταν…» (2013-14)

Οπτικο-ακουστική δημιουργία ταινίες στο Δημοτικό

Μπορούν τα παιδιά του Δημοτικού να γυρίσουν μια ταινία; Και βέβαια μπορούν! Ανάμεσα στο παιχνίδι και στο γύρισμα, ανάμεσα στο αστείο και στη σκέψη, ανάμεσα στη χαλαρότητα και στη σοβαρότητα τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Ποσειδωνίας Σύρου με την υπεύθυνη της κινηματογραφικής ομάδας Μ. Ιωσηφίδου δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους: «Όλα ξεκίνησαν όταν…» κατά το σχολ. έτος 2013-14. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, πριν ακόμα από τα γυρίσματα, τα παιδιά αποφάσισαν για την ιστορία, έγραψαν το σενάριο και τις σκηνές, μοίρασαν ρόλους. Τα γυρίσματα έγιναν τα απογεύματα των Κυριακών, από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο.

Η υπόθεση: Τα παιδιά διοργανώνουν πάρτι, παίζουν, μαζεύουν χρήματα για την εκδρομή τους… Σ’ όλα αυτά κάποιο κοριτσάκι μένει μόνο του. Είναι φτωχό. Κι αναδύονται οι διαφορετικές αντιμετωπίσεις από τους συμμαθητές και συμμμαθήτριές της. Μερικά παιδιά προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, άλλα είναι αδιάφορα κι άλλα είναι επιθετικά. Τι θα γίνει; Θα μπορέσουν να τη δεχθούν; Θα μπορέσει μια κίνηση να γίνει ο καταλύτης;

Υ.Γ. Πρώτη μου χρονιά στο Δημοτικό κι αυτήν την εμπειρία θα τη θυμάμαι πάντα με μια γλυκύτητα.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση