Την Τετάρτη 13/4/2016 έγινε στο σχολείο μας για τέταρτη συνεχή χρονιά η καθιερωμένη ετήσια πολιτιστική δράση «Ημέρα με νόημα» με ιδιαίτερη επιτυχία.
Για αρκετό καιρό πριν, μαθητές και δάσκαλοι δούλεψαν συστηματικά και οργανωμένα προκειμένου όλα να είναι έτοιμα τη συγκεκριμένη ημέρα. Την όλη προσπάθεια στήριξαν οι οικογένειες των μικρών μαθητών που γέμισαν το μπουφέ του σχολείου με πολλές λιχουδιές, γλυκές και αρμυρές και πολλά κεράσματα για τα παιδιά. Στον εμπλουτισμό των γεύσεων συνέβαλε και η εταιρεία «Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙNΔΟΣ». Πολλοί ήταν οι εθελοντές που από νωρίς το πρωί, πλαισίωσαν με τη παρουσία τους το γεγονός, ώστε όλα να κυλήσουν όμορφα.
Έτσι την Τετάρτη 13/4/2016 το πρωί το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε δεκάδες επισκέπτες ως αργά το βράδυ. Όλο το πρωί, η αυλή ήταν γεμάτη από τους μαθητές και δασκάλους των σχολείων που το ένα μετά το άλλο έφτασαν στη γιορτή. Οι μικροί μας επισκέπτες περιηγήθηκαν στα πολιτιστικά περίπτερα που είχαν στηθεί στον προαύλιο χώρο από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ), τον Παναθλητικό Όμιλο Κωφών (Π.Ο.Κ), την Ένωση Κωφών Ελλάδος και τον Ιστορικό Λαογραφικό Σύλλογο «Πευκιώτικες Ρίζες», έπαιξαν στο παιδότοπο που δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, επισκέφτηκαν τα εκθέματα στο εσωτερικό του κτιρίου, έφαγαν και αποχώρησαν γεμάτοι φωνές και χαμόγελα. Τα δημοτικά σχολεία 1ο και 2ο Λυκόβρυσης, 1Ο, 2Ο και 4ο Πεύκης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα και τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη υποστήριξαν με πολύ ενθουσιασμό την όλη προσπάθεια.
Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και ως αργά το βράδυ δεκάδες ήταν και οι κάτοικοι της περιοχής και πολλοί ξένοι που μας τίμησαν. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν:
- Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κος Μαυρίδης Αναστάσιος,
- Η Πρόεδρος του ΠΕΑΠ κα Σταυρακάκη-Πατούλη Μαρίνα,
- Ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ κος Καρίμπας Γεώργιος,
- Ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής επιτροπής κος Φωτίδης Χρήστος,
- Η Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κος Παπανικολάου Ευάγγελος,
- Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ασπραδάκη Άννα,
- Ο Διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας «Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙNΔΟΣ»,
- Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Θεοδωρακόπουλος Ιωάννης,
- Ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης-Πεύκης,
- Ο Σύλλογος «Οι φίλοι της Φένιας».
Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης ευχαριστούν θερμά όλους, επώνυμους και ανώνυμους, που τίμησαν το σχολείο μας με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης «Ημέρα με νόημα», δίνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης με Νόημα.







