2022-23

6-4-2023, εκδήλωση Τομέα Γεωπονίας του 14ου Εσπ. ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

Ο Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 14ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Επιστημονικής (Α. Αθανασόπουλος) και Παιδαγωγικής Ευθύνης (Γ. Πνευματικός) διοργάνωσε ενδοσχολική επιμορφωτική δράση με θέμα “Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Γεωργία” με κεντρικό ομιλητή τον κ. Β. Πισινάρα του Ινστιτούτου Εδάφους και Υδάτινων Πόρων (ΕΛΓΟ Δήμητρα) την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρα 19.00.


9-12-2022, 11.45-14.00: Επιμορφωτικό σεμινάριο για την κατάρτιση και υποβολή των σχεδίων δράσης σχ. έτους 2022-23 στο πλαίσιο του Μ.Ν.Α.Ε.

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώθηκε από τον Ανδρέα Αθανασόπουλο, Υπεύθυνου ΣΕΕ για το ΜΝΑΕ στο 3ο ΠΕΚΕΣ , σε συνεργασία με τις/τους Υπεύθυνους για το ΜΝΑΕ των  υπόλοιπων 23 ΠΕΚΕΣ ανά την Ελλάδα και με το NOESIS που έχει την υποστήριξη και τη διαχείριση των Σχεδίων Δράσης, ενημερωτικό-επιμορφωτικό  σεμινάριο με θέμα «Σχέδια Δράσης στο Πλαίσιο του Μ.Ν.Α.Ε. το σχ. έτος 2022-23».
Η επιμόρφωση απευθυνόταν στους/στις Διευθυντές/-ριες των ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ., τους/τις Συντονιστές/-ίστριες των Σχεδίων Δράσης και τους/τις εκπαιδευτικούς, που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Σχέδια Δράσης, των σχολείων των ΔΔΕ Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας, καθώς και της υπόλοιπης επικράτειας.
Το σεμινάριο είχε στόχο την αναζήτηση, βέλτιστων τρόπων υλοποίησης των σχεδίων δράσης του ΜΝΑΕ κατά το 2022-23 και διευκόλυνσης των σχολείων. Προς τούτο οι εκπρόσωποι του «NOESIS» Αικατερίνη Κυριακίδου, Συντονίστρια Ομάδας Έργου Προγράμματος ΜΝΑΕ, Μαρία Μπλε, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τάνια Βελόνη, Υπεύθυνη Οικονομικών, θα ενημερώσουν τις/τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την εφαρμογή κατά το τρέχον σχολικό έτος και τις αλλαγές που υπάρχουν από τα προηγούμενα έτη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και συμμετείχε ο αν. Διευθυντής της Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ιωάννης Καπουτσής.


7 και 8-11-2022 Εξ Αποστάσεως Συνάντηση Εργασίας

Με τους Διευθυντές των Σχολείων Παιδαγωγικής Ευθύνης με στόχο την διερεύνηση και κάλυψη των επιμορφωτικών αναγκών των σχολικών μονάδων.


08-09-2022, 11.30-13.30, διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση

Απευθυνόταν σε νεοδιόριστες/ους εκπαιδευτικούς και  αναπληρώτριες/τές κλάδου ΠΕ88  που έχουν τοποθετηθεί  στα σχολεία της περιοχής επιστημονικής μου ευθύνης (ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης). Το θέμα της συνάντησης ήταν «Προτάσεις για την διδασκαλία, την αξιολόγηση και την ψηφιακή υποστήριξη των διδακτικών αντικειμένων του κλάδου ΠΕ88» και πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας του ΥΠΑΙΘ (Cisco Webex meetings).
Υλικό και πληροφορίες:
Πρόσκληση και πρόγραμμα
Εξετάσεις προαγωγικές και πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ
Τεχνολογία Γυμνασίου – Αξιολόγηση
Ψηφιακή υποστήριξη εκπαιδευτικών ΠΕ88
MNAE


07-09-2022, 11.00-13.30, διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση

Υλοποιήθηκαν από το 3ο ΠΕΚΕΣ τρεις επιμορφώσεις (μία για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης). Η επιμόρφωση της Τετάρτης, 7/9/22, αφορούσε νεοδιόριστες/ους εκπαιδευτικούς και  αναπληρώτριες/τές  όλων των κλάδων της Β/θμιας Εκπ/σης της περιοχής ευθύνης του 3ου ΠΕΚΕΣ (ΔΔΕ Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας).
Ανακοίνωση ΠΕΚΕΣ και πρόγραμμα