Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Καλωσορίσατε!

Νοέ 201029

Καλώς ήρθατε στο blog της διατροφής!

Ενημερωθείτε, ρωτήστε ή γράψτε ό,τι θέλετε σχετικά με τη διατροφή, τη δίαιτα, τα τρόφιμα και την υγεία.

Οι αγαπημένες συνταγές σας θα παρασκευαστούν και θα εκτιμηθεί δεόντως η …γεύση τους.

Ξεκινήστε… και καλή όρεξη (για ανάγνωση)!

από κάτω από: Αρχική | με ετικέτα  |  1 Σχόλιο »    

Αναμνήσεις από τη χρονιά που πέρασε!

Ιούν 201923

Ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα «Αρχές Βιολογικής Γεωργίας»

Ιούν 201915

Παρακάτω ενημερωθείτε για τις ενδεικτικές απαντήσεις στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα «Αρχές Βιολογικής Γεωργίας»

Ενδεικτικές απαντήσεις_Αρχές_Βιολογικής_Γεωργίας_15_06_19

Διαδικτυακά σεμινάρια για τη βιολογική γεωργία!

Ιούν 20199

Ενημερωθείτε για τα σεμινάρια για τη βιολογική γεωργία. Τελική ημερομηνία αίτησης 14 Ιουνίου 2019

https://agronomist.gr/seminaria/fytikis/viologiki-georgia?fbclid=IwAR06_kckhEAfKORwEBOIeBieJyTL0d3RrCjP0Bt_FKDdBS8JS2UMWcM58VA

Απονομές στους νικητές του Master Chef Kalamaria!

Μαΐ 201929
Ο διαγωνισμός μαγειρικής μεταξύ των μαθητών της ειδικότητας Τεχν. Τροφίμων και Ποτών του 1ου ΕΠΑΛ -ΕΚ Καλαμαριάς μας πρόσφερε και φέτος πολλές και πρωτότυπες γεύσεις και ανέδειξε τη δημιουργική διάθεση και το κέφι των μαθητών μας.
Η νικήτρια του διαγωνισμού Σούζη Χιονίδου και η νικήτρια ομάδα της με τους Κάργα Νίκο, Κωτούλα Ηλία, Νικολιδάκη Μάριο και Σκευαράκη Αλέξη παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές μας τιμήθηκαν με αναμνηστικό δίπλωμα και την κονκάρδα του διαγωνισμού.
Τις απονομές έκανε ο κ. Βουλγαρίδης Θεολόγος, διευθυντής του ΕΚ Καλαμαριάς, ο οποίος συζήτησε με τους μαθητές για τα μελλοντικά τους σχέδια και δέχθηκε ως δώρο δύο μπύρες που παρασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές μας.
Τους ευχαριστούμε όλους για την πολύ αποδοτική και δημιουργική χρονιά που περάσαμε μαζί και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις επερχόμενες εξετάσεις αλλά και στη ζωή τους.

Τρεφόμαστε σωστά; – Ομιλία από διατροφολόγο!

Μαΐ 201922

Την Τετάρτη 15/05/2019 πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα : «Τρεφόμαστε σωστά;» από τη διατροφολόγο Φανουρία Μαστέλλου-Βαβάτση, εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ – ΕΚ Καλαμαριάς, στο Κολλέγιο » Πνοή Αγάπης» στον Μεσοπόταμο των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία. Στην ομιλία αναφέρθηκαν παθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή όπως η παιδική παχυσαρκία, η ψυχογενής ανορεξία, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, κ. ά. Επίσης, τονίστηκε το πρότυπο-μοντέλο της μεσογειακής διατροφής που προτείνουν οι περισσότεροι διατροφολόγοι, η οποία έχει σαν βάση το ελαιόλαδο και την ποικιλία τροφών στην κατάλληλη ποσότητα. Φυσικά, η ομιλήτρια κλείνοντας την ομιλία της διευκρίνισε πως ο άνθρωπος χρειάζεται, μαζί με την καλή διατροφή, να ασκείται συνεχώς ώστε να έχει ισορροπία στην υγεία του

Αρχίζουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ!

Μαΐ 201921

Αρχίζουν αύριο οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/news/41261-21-05-19-apo-22-maiou-eos-tis-17-iouniou-oi-ilektronikes-aitiseis-eggrafis-ananeosis-eggrafis-kai-meteggrafis-gia-ge-l-kai-epa-l?fbclid=IwAR0z_xtUKdbJ-L3N2Ezk7ZQJPMZWjT2gXk4YRV0cTNaMKQDjarANLaJxP5g

Παρουσίαση προγραμμάτων Αγωγής υγείας με θέμα την παχυσαρκία!

Μαΐ 201920

Την Παρασκευή 17/05/2019 στο ιστορικό 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σχολείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης που εκπονήθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019.
Μεταξύ άλλων πολύ ενδιαφερόντων παρουσιάσεων, συμμετείχε και το 1ο ημερήσιο ΕΠΑ.Λ – Ε.Κ. Καλαμαριάς με τα παρακάτω δύο προγράμματα τα οποία ήταν αποτέλεσμα δράσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με παρόμοια θέματα:
1. «H παχυσαρκία ως αποτέλεσμα μειωμένης φυσικής δραστηριότητας των εφήβων» με το τμήμα Γ’ Τεχνολογίας Τροφίμων. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κυρίες Ραζάκου Φωτεινή, Κωστελίδου Θεοδώρα και Μαστέλλου Φανουρία,
2. «Η παχυσαρκία ως αποτέλεσμα μη ισορροπημένης διατροφής των εφήβων» με το τμήμα Β’ Νοσηλευτή. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κυρίες Τζιμούρτου Βασιλική και Λιόλιου Χριστίνα.
Οι παρουσιάσεις – παιχνίδια γνώσεων, που έπαιξαν οι μαθητές μας με τους μαθητές των άλλων σχολείων ενθουσίασαν όλους τους συμμετέχοντες. Μαθητές, καθηγητές και όλοι οι παραβρισκόμενοι με τον διαδραστικό, ζωντανό, ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό αυτό τρόπο, χάρηκαν, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και ενημερώθηκαν, κατά τον καλύτερο τρόπο, για την παχυσαρκία που αποτελεί ένα, τεραστίων διαστάσεων, παγκόσμιο πρόβλημα υγείας με πολλαπλά άλλα συνοδά προβλήματα. Οι νικήτριες ομάδες βραβεύθηκαν και έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές των δυο προγραμμάτων με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κ. Ιωάννα Ντέρη που είχε την ευθύνη της άρτια οργανωμένης εκδήλωσης.

Πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων!

Μαΐ 201920

 

Παρακαλώ ενημερωθείτε για το πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων Μαΐου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΑΞΗ Γ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΑΞΗ Α

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΑΞΗ Β

 

Οι έξι πρόσφατες αλλαγές για τα ΕΠΑΛ!

Μαΐ 201918

Στον παρακάτω σύνδεσμο ενημερωθείτε για τις πρόσφατες αλλαγές για τα ΕΠΑΛ (ενημέρωση 15.05.2019)

Οι πρόσφατες αλλαγές για τα ΕΠΑΛ

Το ΕΚ Καλαμαριάς τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Μαΐ 201917

Πέρασαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (1919-2019), τη δεύτερη μεγαλύτερη Γενοκτονία του 20ου αιώνα. Μπορεί οι μνήμες για κάποιους να ξεθώριασαν, όμως ειδικά οι Πόντιοι δεν μπορούν να ξεχάσουν τον ξεριζωμό των παππούδων και των πατεράδων τους.

Στις 15/5/2019 στο ΕΚ κέντρο της Καλαμαριάς όπου ένα μεγάλο μέρος των μαθητών έχουν καταγωγή από τον Πόντο, οι μαθητές της Γ τάξης των ειδικοτήτων Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Τεχνολογίας Τροφίμων αποφάσισαν με δράσεις στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων τους να τιμήσουν αυτή τη μέρα. Έτσι οι μαθητές του τμήματος Πληροφορικής συνέλεξαν οπτικοακουστικό υλικό με πληροφορίες για την ιστορία της εποχής εκείνης και τραγούδια του Πόντου. Οι μαθητές του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων παρασκεύασαν τα γνωστά περέκ, συζήτησαν  για την ποντιακή κουλτούρα και την ποντιακή κουζίνα, παρακολούθησαν  τα video με τα ιστορικά γεγονότα που επέλεξαν οι συμμαθητές τους, άκουσαν και χόρεψαν ποντιακά τραγούδια.

Σοκαρισμένοι από τα βασανιστήρια και τα δεινά που πέρασε αυτός ο λαός αλλά και εκστασιασμένοι από τη δύναμη ψυχής των Ποντίων, που τελικά κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να προοεύσουν αφήνοντας πίσω το παρελθόν αλλά μη ξεχνώντας ποτέ,   θεώρησαν ότι αυτές οι δράσεις τους ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν αποδίδοντας έναν ταπεινό φόρο τιμής.

« Παλιότερα άρθρα

Η ώρα πήγε…

Ο καλός μας ο καιρός…

booked.net

Healthy Tips

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Ακολουθήστε… την «άχνη» μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...
Αύγουστος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Θερμιδομετρητής

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο
European School Radio

Αρχείο δημοσιεύσεωνTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων