2019-20

25 Μαΐου 2020, Εξ Αποστάσεως συνεδρία

Επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Δ.Ε. Σερρών και Κιλκίς, και όποιους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην προηγούμενη,ώρα 18.00 – 20.00 μέσω της πλατφόρμας Τηλεδιάσκεψης Cisco Webex Meetings. Το περιεχόμενο των συναντήσεων που συνδιαμορφώθηκε από τους συμμετέχοντες, ήταν  τα κοινόχρηστα έγγραφα της Google με έμφαση στη δημιουργία και κοινοποίηση φόρμας (ερωτηματολογίου) καθώς  και οι δυνατότητες δημοσίευσης στο διαδίκτυο και η προσθήκη κίνησης στο MS PowerPoint.


7 Μαΐου 2020, Εξ Αποστάσεως συνεδρία

Επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Δ.Ε. Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, ώρα 18.00 – 20.00 μέσω της πλατφόρμας Τηλεδιάσκεψης Cisco Webex Meetings. Το περιεχόμενο των συναντήσεων που συνδιαμορφώθηκε από τους συμμετέχοντες, ήταν  η χρήση της πλατφόρμας η-τάξη (εισηγήτρια Α. Οικονομίδου, Δ/ντρια του ΕΚ Γιαννιτσών) και οι δυνατότητες δημοσίευσης στο διαδίκτυο και η προσθήκη κίνησης στο MS PowerPoint.


18 Νοεμβρίου 2019, Θεσσαλονίκη 

Παρακολούθηση Δειγματικής διδασκαλίας (σε μαθητές) στο μάθημα «Γεωπονία και Αειφόρος Ανάπτυξη» Α ΕΠΑΛ, ώρα 11.45 – 14.00 σε εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΚ Ευόσμου. Απευθυνόταν σε Καθηγητές του κλάδου ΠΕ88 των ΔΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Υλικό και παρουσιάσεις

«Τι είναι ένα φυτό» Σχέδιο Μαθήματος και παρουσίαση


4 Νοεμβρίου 2019, Θεσσαλονίκη

Επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία ή υπηρεσίες των ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ώρες 11.30-14.00 στο χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Προτάσεις για την διδασκαλία και την ψηφιακή υποστήριξη των διδακτικών αντικειμένων του κλάδου ΠΕ88». Στην συνάντηση συμμετείχε ως εισηγήτρια και η Δρ. Σωτηροπούλου Δήμητρα – Ευτέρπη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ88 του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής. Πρόσκληση και πρόγραμμα

Υλικό και παρουσιάσεις

«Γεωπονία και Αειφόρος Ανάπτυξη, οδηγίες και προτάσεις διδασκαλίας» – Α. Αθανασόπουλος
«Αξιοποίηση του Google Earth σε σενάρια μαθημάτων του Τομέα» – Α. Αθανασόπουλος
«Γεωπονία και Αειφόρος Ανάπτυξη»  – Δ.- Ε. Σωτηροπούλου


23 Οκτωβρίου 2019, Γρεβενά

Επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς της  ΔΔΕ Γρεβενών κλάδου ΠΕ88  και για όποιες άλλες ειδικότητες έχουν ανάθεση την Τεχνολογία Γυμνασίου και την Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία, ώρα 12.00-14.00 στο 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Προτάσεις για την Αξιολόγηση και την Ψηφιακή υποστήριξη των διδακτικών αντικειμένων του κλάδου ΠΕ88».  Έγκριση ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας με Αρ. Πρωτ. 8830/21-10-2019. Πρόσκληση και πρόγραμμα

Υλικό και παρουσιάσεις

«Γεωπονία και Αειφόρος Ανάπτυξη, οδηγίες και προτάσεις διδασκαλίας»
«Αξιοποίηση του Google Earth σε σενάρια μαθημάτων του Τομέα»
«Προτάσεις για την αξιολόγηση του μαθήματος της Τεχνολογίας«