Ανατροπή στις αναθέσεις μαθημάτων

Ακολουθώντας μια ακατανόητη σε μένα πολιτική που δεν έχει σίγουρα σχέση με το γνωστικό υπόβαθρο  και τα προγράμματα σπουδών των σχολών των εν ενεργεία εκπαιδευτικών, το ΥΠΠΕΘ ανακοίνωσε τις νέες αναθέσεις ΕΠΑΛ και Γυμνασίου-ΓΕΛ.

Σύμφωνα με αυτές, οι Γεωπόνοι (ΠΕ88.01) διδάσκουν με Β ανάθεση τα μαθήματα «Αρχές επεξεργασίας τροφίμων» και «Ασφάλεια τροφίμων». Όσον αφορά το Γυμνάσιο η Βιολογία διδάσκεται από τους Γεωπόνους (ΠΕ88.01) με Γ ανάθεση, ενώ στο Γενικό Λύκειο καθόλου!

Τέλος στη “Διαχείριση Φυσικών Πόρων” με την αλλαγή από Α σε Γ ανάθεση για τους Γεωπόνους και καθόλου για τους Δασολόγους και Δασοπόνους ολοκληρώθηκε η έξωση του κλάδου που ξεκίνησε με την προσθήκη του “Γεωλογία” στον τίτλο …

Μετά από παρεμβάσεις (και από άλλους θιγόμενους κλάδους) εκδόθηκαν δύο διορθωτικές Υπουργικές αποφάσεις η μία αντίστοιχα για τα ΕΠΑΛ (χωρίς αλλαγές όσον αφορά εμάς) και μια για τα Γυμνάσια – Λύκεια. Σε αυτήν την τελευταία αποκαθίστανται οι αναθέσεις της Βιολογίας Α και Β ΓΕΛ και του Γεωλογία και διαχείριση Φυσικών πόρων για τους Γεωπόνους, όχι όμως για τον ενοποιημένο κλάδο ΠΕ88.05 (Δασολογίας & Φυσικού περιβάλλοντος).

Συνάδελφοι, ας προσπαθήσουμε με όποιο τρόπο μπορεί καθένας είτε ατομικά είτε μέσα από συλλόγους και επιστημονικούς φορείς να δείξουμε σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις το λάθος τους και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάφωρη αυτή αδικία που εκτός των άλλων στερεί τους μαθητές μας από καθηγητές πεπειραμένους και γνώστες αυτών των επιστημονικών πεδίων.

Παραθέτω σχετικές επιστολές

  1. των Σχολικών Συμβούλων για τις αναθέσεις Γυμνασίου – ΓΕΛ,
  2. των Σχολικών Συμβούλων για τις αναθέσεις ΕΠΑΛ
  3. των Σχολικών Συμβούλων για τον κλάδο Δασολογίας & Φυσικού περιβάλλοντος
  4. του Συλλόγου Γεωπόνων Εκπαιδευτικών για Β ανάθεση
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Ανατροπή στις αναθέσεις μαθημάτων

  1. κ. Αθανασόπουλε καλησπέρα
    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας σχετικά με τις αναθέσεις των Δασολόγων και τη σχετική σας επιστολή.
    Αντίστοιχη επιστόλή έστειλα και εγώ.

    Με εκτίμηση
    Δανιήλ Εμμανουηλίδης
    Δασολόγος και Φυσικού Περιβάλλοντος
    Διευθυντής 6ου ΓΕ.Λ. Καβάλας
    Αναπληρωτής του Διευθυντη της Δ.Δ.Ε. Καβάλας
    6947044774

Αφήστε μια απάντηση