Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο μας

Χριστουγεννιάτικη μαγεία…

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Κινούμενες Εικόνες Christmas Trees Gif - Giortazo.gr

Μπήκε ο Δεκέμβρης και τον υποδεχτήκαμε με τραγούδια, χαμόγελα και γιορτινή διάθεση στο Σχολείο μας! Είναι ο μήνας της αγάπης, της χαράς και των Χριστουγέννων, γεμάτος φως, χρώματα και μαγεία. Θυμόμαστε το θαύμα της Γέννησης και γεμίζουμε τις καρδιές μας με ελπίδα και ζεστασιά, δημιουργώντας μια όμορφη, γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη χαμόγελα και ενθουσιασμό.

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις και δραστηριότητες!

christoygenna

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

σταλμένες με αγάπη σε όλα τα παιδιά του προγράμματος του etwinning “NBS & STEM Adventures in the forest” με φυσικά υλικά (η τέχνη της γης – land art)

KARTA 2

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 

“Το Πολικό Εξπρές”

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε σκηνές από τη γιορτή μας…

GG

ON LINE ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας για τη συνεχή προσφορά στους μαθητές/τριες μας…
Σας Ευχόμαστε  
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΤΟ  2026  ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ  ΚΑΘΕΝΑ  ΣΑΣ  ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ  ΌΤΙ  ΕΠΙΘΥΜΕΙ!
GIFs Χριστουγεννιάτικες Ευχές...Εικόνες Τοπ - eikones top

Κάλαντα Χριστουγέννων στο Οικοτροφείο “Αντιφών” 2025

Κάλαντα Χριστουγέννων στο Οικοτροφείο «Αντιφών» από το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

antifon2 

Ντυθήκαμε ζεστά, πήραμε το τρυγονάκι μας και ξεκινήσαμε με χαρά για το Οικοτροφείο «Αντιφών». Το Οικοτροφείο του Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. στεγάζεται στον Τύρναβο, λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2003 και φιλοξενεί 15 άτομα, άντρες και γυναίκες, με βαριά νοητική υστέρηση.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και αγάπης πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου στο Οικοτροφείο «Αντιφών». Τα παιδιά έψαλαν με ενθουσιασμό τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, γεμίζοντας τον χώρο με χαμόγελα, όμορφες μελωδίες και γιορτινή διάθεση.

Οι μικροί μας μαθητές, με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό, ετοίμασαν γλυκά τα οποία προσέφεραν στους φιλοξενούμενους του Οικοτροφείου, στέλνοντας ένα ζεστό μήνυμα προσφοράς, αγάπης και αλληλεγγύης. Μέσα από αυτή τη δράση είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά του «δίνω» και να καλλιεργήσουν αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός και η αποδοχή του συνανθρώπου.

Η υποδοχή από το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους του Οικοτροφείου «Αντιφών» ήταν ιδιαίτερα θερμή, δημιουργώντας μια συγκινητική και ανθρώπινη ατμόσφαιρα που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Οικοτροφείο «Αντιφών» για τη φιλοξενία και τα όμορφα δωράκια που μας προσέφεραν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Σύλλογο Γονέων, που βρίσκεται πάντα δίπλα μας και στηρίζει κάθε μας δράση με αγάπη και προθυμία.

antifon1 censored

antifon censored

Ευχόμαστε σε όλους να έχετε όμορφα Χριστούγεννα γεμάτα υγεία, χαμόγελα, αγάπη και όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας.

Κάλαντα Χριστουγέννων στο Οικοτροφείο «Αντιφών» από το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

Κάλαντα Χριστουγέννων στο Οικοτροφείο «Αντιφών» από το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

Χριστουγεννιάτικη Δράση

Χριστούγεννα γεμάτα χαρά στην καρδιά της πόλης μας!

hhh removebg preview

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μαζί με τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία του Δικτύου, στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας, προσφέροντας στα παιδιά μια μοναδική γιορτινή εμπειρία.

Η κεντρική πλατεία της πόλης μας πλημμύρισε φως, χρώματα και παιδικά χαμόγελα, ντυμένη με τη μαγεία των Χριστουγέννων. Σε ένα ζεστό και χαρούμενο κλίμα, η πόλη μετατράπηκε σε έναν χώρο γιορτής, παιχνιδιού και δημιουργίας. Το Δίκτυο Νηπιαγωγείων συμμετείχε με μεγάλο ενθουσιασμό, χαρίζοντας στιγμές χαράς, ζωντάνιας και αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους.

Μικροί και μεγάλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα, γεμίζοντας την πλατεία με παιχνίδι, μουσική και δημιουργικές δραστηριότητες. Οι παιδικές φωνές, τα γέλια και τα τραγούδια δημιούργησαν μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα, σκορπίζοντας χαμόγελα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ένας χαρούμενος ξυλοπόδαρος, ένα σκανταλιάρικο ξωτικό και η αγαπημένη μασκότ του Ρούντολφ ξεσήκωσαν τα παιδιά με χορό, μουσική και διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργώντας μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που τραγούδησαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, με τη συνοδεία αρμόνιου, προσφέροντας συγκίνηση και γιορτινό παλμό στην εκδήλωση.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες, χαρούμενες αγκαλιές και πολλά παιδικά χαμόγελα, αφήνοντας σε όλους όμορφες αναμνήσεις.

Μέσα από αυτή τη δράση αναδείχθηκε η σημασία της εξωστρέφειας του σχολείου και της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα καλλιεργήθηκαν αξίες όπως η συνεργασία, η φιλία, η αποδοχή και η χαρά της συμμετοχής. Ήταν μια εμπειρία που γέμισε τις καρδιές όλων με ζεστασιά και χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Φορέσαμε τα καπελάκια μας και ξεκινήσαμε…

elafakiadiadromh plateia

PLATEIA

xotika

choros 1

chartaki 2

chartaki 1

mpales

plateia 1

Ευχαριστούμε  τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας και το Επιμελητήριο Λάρισας για την πρωτοβουλία και την όμορφη διοργάνωση. 

STEAM Γλυκές Δημιουργίες από Καρδιάς

Δημιουργούμε με αγάπη – Προσφέρουμε με την καρδιά μας! 

Untitled removebg preview 15

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της ενασχόλησής μας με τον εθελοντισμό, καθώς και με το πνεύμα των Χριστουγέννων, και Δράσεων Ενεργού Πολίτη, οι μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή βιωματική δράση, γεμάτη δημιουργία, συνεργασία, αγάπη, προσφορά και  αλληλεγγύη. 

Τα παιδιά έφτιαξαν χειροποίητα γλυκά, συμμετέχοντας σε μια βιωματική δραστηριότητα STEAM, μέσα από την οποία γνώρισαν βασικές έννοιες των φυσικών επιστημών και της δημιουργικής σκέψης και με προσοχή και συνεργασία δημιούργησαν τις δικές τους «Χιονούλες». Πειραματίστηκαν, εξοικειώθηκαν με απλά εργαλεία κουζίνας, όπως κουτάλια, καλούπια και δοχεία, δοκίμασαν και ανέπτυξαν δεξιότητες ακρίβειας, οργάνωσης και δημιουργικού σχεδιασμού, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια χαρούμενη και απολαυστική εμπειρία.  Παράλληλα, έδωσαν τη δική τους καλλιτεχνική πινελιά διακοσμώντας τις δημιουργίες τους, ενώ εξασκήθηκαν στη μέτρηση και την οργάνωση, καλλιεργώντας τη μαθηματική σκέψη μέσα από το παιχνίδι.

Η δράση αυτή είχε έναν ξεχωριστό σκοπό: τα γλυκά που ετοίμασαν με αγάπη προσφέρθηκαν στους φιλοξενούμενους του Οικοτροφείου «Αντιφών», ως μια πράξη προσφοράς, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης. Μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία, τα παιδιά ένιωσαν τη χαρά του “δίνω” και “προσφέρω χαρά”, σε όσους την έχουν ανάγκη, και κατανόησαν τη σημασία της φροντίδας και της αποδοχής του άλλου.

Τέτοιες δράσεις ενισχύουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση και συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενεργών, ευαίσθητων και υπεύθυνων μικρών πολιτών, για τους οποίους η μάθηση συνδέεται με την καρδιά και την πράξη.

2

1

3

4

5

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ Ε.ΒΙ.Ε

stop

Πρωτόκολλο Διαχείρισης Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού(Ε.ΒΙ.Ε.)


Λήψη αρχείου

Πρωτόκολλο Πρόληψης Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε.)

protokollo-prolhpshs

Ορισμοί και εννοιολογικό υπόβαθρο ΕΒΙΕ

ORISMOI

Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. 35692/ΓΔ/2024 και τίτλο “Δημιουργία και λειτουργία Ειδικής Ψηφιακής Πλατφόρμας για την αντιμετώπιση ενδοσχολικής βίας και φαινομένων εκφοβισμού”

YPOYRGIKH-APOFASH-35692-GD-2024

Νόμος 5029/2023 “Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις”.

Nomos_5029_2023_FEK_55_A-1-1

Βράβευση Νηπιαγωγείου με τη Σημαία του Προγράμματος «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο»

Βράβευση του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου με τη Σημαία του Προγράμματος «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο»

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» κατά το σχολικό έτος 2024–2025.

Το σχολείο μας τιμήθηκε με τη Σημαία του Προγράμματος, ως αναγνώριση της συστηματικής προσπάθειας που καταβλήθηκε για τον μετασχηματισμό του σε ένα σχολείο που προάγει την αειφορία, τη συνεργασία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδι, δημιουργία και ενεργή εμπλοκή των μαθητών, με στόχο τη διαμόρφωση υπεύθυνων και ενεργών πολιτών από την προσχολική ηλικία.

Ανάμεσα σε περίπου 600 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε πανελλαδικό επίπεδο, το σχολείο μας διακρίθηκε, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή του προσήλωση στις αρχές της αειφορίας και της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, σε μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μέρος των δράσεών μας και να μοιραστούμε τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας με άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα.  

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας, τους γονείς και όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Συνεχίζουμε με όραμα, συνεργασία και δημιουργικότητα για ένα σχολείο που νοιάζεται και συμμετέχει.

eikona Viber 2025 12 15 12 28 26 999

Σκηνές από τη δική μας παρουσίαση…

8ccf977e f524 4a20 bfbe ef90c0478ceb

00ab3907 2a4a 439a 8c41 2c772b9bd871

Η συμμετοχή μας σε τέτοιες επιμορφωτικές δράσεις ενισχύει τη διαρκή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, με περιβαλλοντικό όραμα, συνεργατική κουλτούρα και ενεργούς πολίτες του αύριο.

Βράβευση του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου με τη Σημαία του Προγράμματος «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο»

Βράβευση του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου με τη Σημαία του Προγράμματος «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο»

Πείραμα: Διατήρηση αντικειμένων σε πάγο

Πείραμα με το νερό: Τι συμβαίνει όταν το νερό παγώνει και λιώνει;

5 1

Στο πλαίσιο των πειραματισμών μας με το νερό, χρησιμοποιήσαμε διαφανή δοχεία και τα γεμίσαμε με νερό. Μέσα στο νερό τοποθετήσαμε λουλούδια, φύλλα ή άλλα μικρά αντικείμενα της επιλογής των παιδιών. Στη συνέχεια, βάλαμε τα δοχεία στην κατάψυξη και περιμέναμε να δούμε τι θα συμβεί.

Παρατηρήσαμε καθώς το νερό πάγωσε, μετατράπηκε σε πάγο, αλλάζοντας μορφή και όγκο.  Τα λουλούδια και τα φύλλα εγκλωβίζονται μέσα στον πάγο και φαίνονται καθαρά, σαν να έχουν «απολιθωθεί». Ο πάγος τα κρατά σταθερά στη θέση τους χωρίς να αλλοιώνει τη μορφή τους.

Έπειτα, αφήσαμε τα δοχεία σε θερμοκρασία δωματίου. Παρατηρήσαμε ότι ο πάγος άρχισε σιγά-σιγά λιώνει και να γίνεται ξανά σε νερό. Τα αντικείμενα ελευθερώθηκαν από τον πάγο και είτε επιπλέουν είτε βυθίζονται, ανάλογα με το βάρος τους. Διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν υποστεί καμία αλλαγή· απλώς ήταν προσωρινά παγιδευμένα μέσα στον πάγο.

Συμπέρασμα:
Μέσα από το πείραμά μας καταλάβαμε ότι ο πάγος μπορεί να διατηρήσει και να προστατεύσει αντικείμενα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει και στη φύση, όπου  φυτά ή οργανισμοί μπορούν να διατηρηθούν σε πάγο για πολλά χρόνια. Ένα απλό αλλά εντυπωσιακό πείραμα που βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν τις μεταβολές του νερού με βιωματικό τρόπο.

Μαθαίνουμε να προσφέρουμε έμπρακτα

Από το Make a Wish στην ανακύκλωση: μια δράση προσφοράς

Μετά τη δράση μας για το Make a Wish, νιώσαμε ότι η προσφορά δεν πρέπει να σταματά σε μία μόνο πράξη. Η χαρά που νιώσαμε βοηθώντας παιδιά να πραγματοποιήσουν την ευχή τους μάς γέμισε έμπνευση και επιθυμία να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Θέλαμε να κάνουμε κάτι ακόμη περισσότερο, κάτι που να έχει διάρκεια και ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας.

Η αφορμή μάς δόθηκε όταν μιλήσαμε για τα Άτομα με Αναπηρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Είδαμε και ακούσαμε ανθρώπους ΑΜΕΑ να μιλούν για τη ζωή τους, γνωρίσαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τις δυνατότητές τους. Τους είδαμε να αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να χορεύουν, να οδηγούν, να ζουν και να ονειρεύονται όπως όλοι.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο. Νιώσαμε λύπη αλλά και προβληματισμό και τότε θυμηθήκαμε τα παιδιά που κάνουν ευχή στο Make a Wish, ζητώντας ένα αμαξίδιο για να μπορούν να μετακινούνται, έστω και με ρόδες.

Και τότε γεννήθηκε η ιδέα: πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;
Η απάντηση ήρθε απλά και φυσικά – με την ανακύκλωση καπακιών. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε ταυτόχρονα στο φυσικό περιβάλλον και στο κοινωνικό σύνολο. Αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτή την προσπάθεια και με τους γονείς μας. Αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τις οικογένειές μας για τη δράση αυτή και τη σημασία της προσφοράς. Με χαρά είδαμε τους γονείς να ανταποκρίνονται, φέρνοντας καπάκια στο σχολείο, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε, μέσα από την ανακύκλωση, στην προσφορά καπακιών σε Σύλλογο Παραπληγικών, στηρίζοντας έμπρακτα άτομα που έχουν ανάγκη.

SYLLOGOS PARAPLHGIKON

KAPAKIA

Make – A- Wish – Κάνε μια ευχή Eλλάδος

Make a Wish logo 1

To Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει για πρώτη χρονιά στο Μake A Wish

Δεν είναι απλά μια ευχή.
Είναι μια σπίθα που μπορεί να φωτίσει τις πιο δύσκολες στιγμές ενός παιδιού.
Είναι δύναμη, είναι χαμόγελο, είναι ελπίδα για μια πιο φωτεινή μέρα.

Το Make-A-Wish προσφέρει αυτή τη δύναμη στα παιδιά που τη χρειάζονται περισσότερο. Μια εκπληρωμένη ευχή δεν είναι απλώς μια χαρούμενη στιγμή· μπορεί να γίνει κομμάτι της θεραπείας, να γεμίσει το παιδί με κουράγιο, αισιοδοξία και στήριξη. Γι’ αυτό και το έργο τους είναι τόσο σημαντικό.

Με σεβασμό και αγάπη, συμμετείχαμε κι εμείς στη δράση, γράφοντας τις δικές μας ευχές και δημιουργώντας τα αστέρια μας, με την ελπίδα να φτάσει λίγη από τη δική μας αγάπη σε παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα.
Γιατί όταν στηρίζουμε μια ευχή, στηρίζουμε μια ζωή.

Χρησιμοποιήσαμε το εκπαιδευτικό υλικό του “Make a wish” για να προσεγγίσουμε με τους μαθητές τις έννοιες εθελοντισμός, ενσυναίσθηση, ελπίδα, προσφορά, ευχή!

Στο σχολείο μας έφτασε ένα μαγικό γράμμα–έκπληξη, γεμάτο αγάπη και ελπίδα. Μόλις το ανοίξαμε, η τάξη μας πλημμύρισε από όμορφα συναισθήματα και μέσα από αυτό ξεπήδησαν τα μπλε αστεράκια του Make a Wish μαζί με τις νεράιδές τους.

Τα αστεράκια μάς μίλησαν κι εμείς τα ακούσαμε με προσοχή. Μας πρότειναν να γνωρίσουμε, μέσα από τον υπολογιστή μας, το σπουδαίο έργο των εθελοντών του Make a Wish και τα υπέροχα παιδιά που, παρόλο που η ζωή τα έχει δυσκολέψει, συνεχίζουν να κάνουν ευχές για λίγη χαρά. Οι καλές νεράιδες βρίσκονται πάντα δίπλα τους για να τις πραγματοποιήσουν.

Παρακολουθήσαμε συγκινημένοι πολλές ιστορίες και νιώσαμε βαθιά συναισθήματα. Τα αστεράκια μάς οδήγησαν στον κόσμο της αγάπης, της ελπίδας, του εθελοντισμού και της προσφοράς. Με χαρά τα ακολουθήσαμε, σκεπτόμενοι πόση χαρά μπορούμε κι εμείς να χαρίσουμε σε αυτά ή σε άλλα παιδιά και σε ανθρώπους που η ζωή τους δοκιμάζεται.

asteri ekplhxh

Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό υλικό στην τηλεόραση.

EPOPTIKO MAIK A WISH

Παρακολουθήσαμε εικόνες με διαφορετικές μορφές εθελοντισμού και συζητήσαμε γι’ αυτές.

“ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ”. Μα, τι είναι αυτό; Σιγά – σιγά, μάθαμε! Μάθαμε για όλους εκείνους που δίνουν, αγαπάνε και βοηθάνε χωρίς να ζητούν λεφτά ή ανταμοιβές. Μάθαμε για τα είδη της προσφοράς, που δεν είναι μόνο υλική, και είδαμε ότι όλοι μας μπορούμε να γίνουμε με τον τρόπο μας εθελοντές και να προσφέρουμε χαρά…

MAKE A WISH2

Παρακολουθήσαμε Βίντεο για τον εθελοντισμό.

EPOPTIKO YLIKO

Διαβάσαμε στη συνέχεια το παραμύθι της Μαρίνας Γιώτη “Ένα αστέρι στην καρδιά”,

που υπάρχει στον οδηγό του προγράμματος

 

thumbnail Make a wish download Button

ΒΙΒΛΙΟ_ΕΝΑ_ΑΣΤΕΡΙ_ΣΤΗΝ_ΚΑΡΔΙΑ

Το Αρκουδάκι ήθελε να γίνει πολύ δυνατό! Τόσο δυνατό που να είναι πραγματικά ανίκητο! Τόσο δυνατό που να μπορεί να νικήσει κάθε εχθρό, μεγάλο ή μικρό… Δεν ήξερε όμως πώς να το κάνει, γιατί δεν είχε κάτι το ξεχωριστό ούτε κάποια υπερδύναμη. Έτσι, σκέφτηκε να κάνει μια ευχή σε ένα αστέρι και ξεκίνησε ένα ταξίδι μοναδικό, όπου ανακάλυψε ότι, όταν προσφέρεις με την καρδιά σου, αυτό που χαρίζεις δεν χάνεται, αλλά πολλαπλασιάζεται. 

Διαβάσαμε το παραμύθι “Το δώρο της παπλωματούς”

Το δώρο της παπλωματούς

Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνο που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας;

Οι δραστηριότητές μας

Εικαστική αποτύπωση του παραμυθιού “Ένα αστέρι στην καρδιά”

EIKASTIKH APOTYPOSH

Διακοσμήσαμε με τα χρώματα μας και τη φαντασία μας το δικό μας πάπλωμα… 

αυτό της συνεργασίας, της προσφοράς και της αγάπης!

TO DORO THS PAPLOMATOYS

Αν μπουν τα γράμματα στη σωστή σειρά εμφανίζεται η πιο ευαίσθητη λέξη…

ethelontismos

Συζητάμε και καταγράφουμε ιδέες για την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού…

MAKE A WISH3

Ζωγραφίσαμε τον Αστερούλη του Make a Wesh…

eychh

Παίξαμε ON LIME GAMES

online games ETHELONTISMOS

Το Beebot θέλει να μάθει πώς γράφεται  η ΑΓΑΠΗ, αυτή  η όμορφη λέξη! Τοποθετήσαμε τα γράμματα της ΑΓΑΠΗΣ, του κωδικοποιήσαμε το δρόμο και το στείλαμε να μάθει να αγαπάει!

3

Ομαδική εργασία για το “Make a wish”

collage

ss

Ζωγραφίσαμε το αστέρι της ευχής (ομαδικό και ατομικό) και θα πάρουμε μέρος στον διαγωνισμό του Make a Wish. Ζωγραφίζοντας το αστέρι της ευχής στείλαμε το δικό μας μήνυμα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη…

EYXH

Aγοράσαμε αστεράκια του Make-A-Wish ώστε να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί η ευχή των παιδιών…

MAKE A WISH1

MAKE A WISH

Τώρα ξέρουμε, νιώθουμε, θέλουμε να προσφέρουμε!

Ήδη, τα αστεράκια του Make a wish είναι κρεμασμένα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα των σπιτιών μας και ξέρουμε πως με τα χρήματα που έδωσαν οι γονείς μας μια ευχή ενός παιδιού θα πραγματοποιηθεί! Είναι ωραίο να νιώθεις νεράιδα έστω και για λίγο!