Λαογραφική  έκθεση

337a3541 b31a 4c02 a475 b5b8f65b5ed9  Όταν κάναμε την ενότητα 13 με τίτλο “Μες στο  μουσείο„ μάθαμε για το Λαογραφικό μουσείο.

Κάπου το βιβλίο πρότεινε να κάνουμε και εμείς τη δική μας λαογραφική έκθεση.

Φέραμε από το σπίτι μας τα δικά μας παλιά αντικείμενα. Η κυρία σημείωσε σε μια λίστα τι έφερε ο καθένας. Έπειτα φτιάξαμε τις δικές μας λεζάντες. Κατόπιν γράψαμε την  πρόσκληση για να καλέσουμε  στην έκθεσή μας το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου και το 5ο  Νηπιαγωγείο Αγρινίου.

Στήσαμε τη Λαογραφική μας έκθεση στο χώρο υποδοχής του σχολείου μας. Τοποθετήσαμε τα εκθέματά μας σε τρία τραπέζια. Μπροστά από το κάθε αντικείμενο βάλαμε τις λεζάντες. Επίσης φιλοτεχνήσαμε μία αφίσα για διαφημίσουμε την έκθεσή μας. Μετά στείλαμε τις προσκλήσεις.

Την έκθεσή μας επισκέφτηκαν οι μαθητές του σχολείου μας, οι γονείς μας, τα  τρία τμήματα του 5ου Νηπιαγωγείου και δύο τμήματα του 1ου Γυμνασίου στο μάθημα της οικιακής οικονομίας.

Όταν τελείωσε η έκθεση ο καθένας πήρε πίσω τα αντικείμενα που έφερε.

Αυτή η εργασία μας βοήθησε να καταλάβουμε πώς ζούσε ο λαός τα παλιά χρόνια. Από αυτά που μάθαμε η ζωή ήταν δύσκολη. Δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, δίκτυο ύδρευσης και γεωργικά μηχανήματα.

Νιώθουμε ικανοποίηση που καταφέραμε να διοργανώσουμε μία Λαογραφική έκθεση.

                                                   Οι μαθητές της  Δευτέρας  τάξης

 

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *