Εγκρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. η αίτηση που υπέβαλε το σχολείο μας για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Comenius (Πολυμερείς σχολικές συμπράξεις)

Εγκρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. η αίτηση που υπέβαλε το σχολείο μας για το  παραπάνω πρόγραμμα με θέμα: In the whorkshop of European artists. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 574 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 161 που αφορούν από νηπιαγωγεία μέχρι και λύκεια.

Το πρόγραμμα θα το υλοποιήσει το σχολείο μας σε διάστημα 2 χρόνων (Σεπτέμβριος 2012-Ιούνιος 2014) με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα κοινών δραστηριοτήτων με άλλα 5 ευρωπαϊκά σχολεία από τις χώρες: Πολωνία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία και Κύπρο.

Η αξία υλοποίησης του προγράμματος με λίγα λόγια

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν  στο project θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες και να μάθουν όχι μόνο για τον δικό τους πολιτισμό, αλλά και για τον πολιτισμό των περιοχών στις οποίες βρίσκονται τα άλλα 5 σχολεία που συμμετέχουν στο project. Συγκεκριμένα θα ασχοληθούν με  τις παραδόσεις, τους μύθους, το χορό, τη μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία, και γενικά με τον  πολιτισμό και την ιστορία τη δική τους, αλλά και των άλλων  περιοχών, αφού θα λαμβάνουν τις εργασίες των άλλων σχολείων,   διευρύνοντας έτσι τις γνώσεις τους για την πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης. Θα βρουν κοινά στοιχεία, αλλά και  διαφορές και έτσι θα μπορέσουν να καταλάβουν καλύτερα τις ομοιότητες και τις διαφορές   που έχουν με άλλους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και θα ενθαρρυνθούν να  κατανοήσουν καλύτερα την ιδέα να είσαι μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας. Μέσα από την ενασχόλησή τους με αυτά τα θέματα  οι μαθητές θα γίνουν πιο ευαίσθητοι όσον αφορά στον πολιτισμό και θα αγκαλιάσουν τη μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία και τις καλές τέχνες. Το project, το οποίο θα προετοιμάζεται από τους μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, θα χρησιμοποιείται και ως ένας τρόπος να προωθήσουν την περιοχή τους στις ευρωπαϊκές χώρες  και να πληροφορήσουν την  ευρωπαϊκή κοινότητα με το άγνωστο πρόσωπο της χώρας τους. Οι μαθητές θα συγκρίνουν τα project που θα ετοιμάζουν με αυτά που θα λαμβάνουν από τις άλλες χώρες. Επίσης θα παρακινηθούν να μελετήσουν ξένες γλώσσες, αφού θα μεταφράζουν στα αγγλικά τα κείμενά τους (είναι η γλώσσα του  project) αλλά και θα μάθουν το βασικό λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιείται  στις γλώσσες των άλλων χωρών.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *