22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το νερό είναι πηγή ζωής !

Τα 2/3 της επιφάνειας του πλανήτη μας είναι καλυμμένα με νερό! Ωκεανοί , θάλασσες , ποτάμια , λίμνες, χείμαρροι, πηγές κ.α. Το νερό κυλάει στην Γη, ρέει στο εσωτερικό της, αποθηκεύεται στους ατμούς , στα σύννεφα , στην υγρασία, στον πάγο και στο χιόνι , δίνοντας ζωή γύρω του.

Και στον άνθρωπο όμως το νερό αποτελεί περίπου τα 2/3 του βάρους του και είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις λειτουργίες του σώματός του.

Δυστυχώς, όμως,  ο μισός περίπου πληθυσμός της Γης δεν διαθέτει υγιεινό νερό σε επαρκείς ποσότητες. Πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό.

Οι μαθητές της Δ1 τάξης, στα πλαίσια των δυο προγραμμάτων που συμμετέχουν, «Υδρούσα Αιτωλοακαρνανία» και HELMEPA, διάλεξαν κάποιες δράσεις γι’αυτή την μέρα.

Αφού συγκέντρωσαν πληροφορίες και μελέτησαν αρκετά κείμενα σχετικά με το πολύτιμο νερό και την προστασία του, έκαναν παρουσιάσεις σε άλλες τάξεις του σχολείου μας , μοίρασαν σχετικά φυλλάδια της HELMEPA και στο τέλος έδωσαν απλές συμβουλές για το πώς μπορούνε στην καθημερινή τους ζωή να χρησιμοποιούν όσο νερό τους χρειάζεται και να μην το σπαταλάνε!!!!!

Παιδιά για να μην

πούμε το νερό …νεράκι

ας προσέχουμε λιγάκι!!!!!!

1.Δεν αφήνω τη βρύση να τρέχει , όταν βουρτσίζω τα δόντια μου.

2.Κάνω ένα σύντομο ντους αντί να γεμίζω με νερό τη μπανιέρα.

3.Ζητώ από τους γονείς μου να μειώσουν τη ροή νερού στο καζανάκι.

4.Ζητώ από τους γονείς μου να τοποθετήσουν ειδικές συσκευές στις βρύσες για την εξοικονόμηση νερού.

5.Αναφέρω οποιαδήποτε διαρροή νερού στο σπίτι μου ή στην γειτονιά μου και απαιτώ να επισκευαστεί άμεσα.

6.Φροντίζω ώστε το πότισμα των φυτών στον κήπο ή στις γλάστρες να μη γίνεται τις ώρες που κάνει πολλή ζέστη.

Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση