Ο Microcosmos μας

To eTwinning έργο μας με τίτλο Microcosmos#Skillslabs που υλοποιήσαμε όλη τη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με την τελική αξιολόγησή του από τα παιδιά. Τα παιδιά δήλωσαν ότι έμειναν πολύ ευχαριστημένα από όλες τις δραστηριότητες, αλλά περισσότερο από τη συνεργασία μεταξύ μας και τα κοινά μας έργα, την επικοινωνία που είχαμε και το ότι έμαθαν για την  ψηφιακή ασφάλεια.

af7b23a0b opt 1

Tο έργο αναπτύχθηκε σύμφωνα με τις θεματικές ενότητες των εργαστηρίων δεξιοτήτων και το ΑΠΣ του νηπιαγωγείου, βοηθώντας να επιτευχθεί ο βασικός στόχος του, που είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων. Χρησιμοποιώντας αναπτυξιακά κατάλληλες δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι καλλιεργήθηκαν στα παιδιά δεξιότητες απαραίτητες στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου που έχει να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις του 21ου αι.  Η μεγάλη παιδαγωγική αξία του έργου ήταν οι σχέσεις που αναπτύξαμε μέσα στο πλαίσιο του έργου, η υποστήριξη και η αλληλεγγύη που νιώσαμε. Είδαμε ότι τα σχολεία μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και οι μαθητές ως ενεργοί πολίτες να αποκτήσουν ενδιαφέρον και άποψη για την ζωή και την καθημερινότητα και να εξοπλιστούν ώστε να γίνουν ανεξάρτητοι μέσα από τη διαφορετικότητά τους. Αυτό έχτισε την αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον τους και το μέλλον της κοινότητας τους.

Στη παρακάτω παρουσίαση παρουσιάζουμε μερικές από τις δραστηριότητες που αναπτύξαμε μαζί με τους συνεργάτες μας. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΔΩ

3