ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Αγαπητοί γονείς,

από αύριο Δευτέρα 1 Μαρτίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό  έτος 2021-2022 και θα γίνονται από1 έως 20 Μαρτίου  2021.

Εγγράφονται  για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές γεννημένοι το 2016 και το 2017.

Για τα παιδιά που είναι ήδη  εγγεγραμμένα, η εγγραφή τους  ανανεώνεται αυτόματα στο σύστημα.

Οι πληροφορίες θα δίνονται καθημερινά από τις 12.15΄-13.00π.μ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2410593061 

Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία χρήσης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας  η αίτηση εγγραφής μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο νηπιαγωγείο αφού προηγουμένως  επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου.

Τα χωροταξικά όρια του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης θα τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://dipe.lar.sch.gr/index.php/xartis-orion-nipiagogeion

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767)ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων καιΕπικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης,για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

 

  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του
  2. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet)
  3. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(προαιρετικά)και κινητού τηλεφώνουμέσω του οποίουθα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οιγονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή(παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ53128/Δ1/2020 (Β 1767).

Το σύστημα συλλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschοοl και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα.

Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα,εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/τηνΔιευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουντη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα(γ)και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο/ηΠροϊστάμενος/η-Διευθυντής/ρια του Νηπιαγωγείου.

 

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ53128/Δ1/2020 (Β 1767)οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr)για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα.

Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ)και (δ)εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.(παρ. 4, του άρθρου6 του Π.Δ 79/2017(Α109),όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α25).

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ.5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ53128/Δ1/2020 (Β 1767)ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

 

 

 

 

Ενημέρωση για τη λειτουργία των Σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Δ/νσης ΠΕ Λάρισας

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αποφάσεων των Δημάρχων Λαρισαίων, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Αγιάς, Τεμπών, Κιλελέρ, Ελασσόνας τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας-λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και παγετού- θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:

Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη 17-02-2021 και θα προχωρήσουν σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι σχολικές μονάδες των κάτωθι Δήμων:

  • ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, όλες οι σχολικές μονάδες.
  • ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, όλες οι σχολικές μονάδες.
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Μελιβοίας & Ευρυμενών.
  • ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Αντιχασίων, Βερδικούσιας, Καρυάς, Λιβαδίου και Σαρανταπόρου.
  • ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ, οι σχολικές μονάδες Καλλιπεύκης, Αμπελακίων και Αιγάνης.

Ανοίγουν, την Τετάρτη 17-02-2021, και με δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των κάτωθι Δήμων:

  • ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, όλες οι σχολικές μονάδες.
  • ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ, όλες οι σχολικές μονάδες.
  • ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ, οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες(πλην των ανωτέρω).
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς και Λακέρειας.
  • ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Ελασσόνας, Ολύμπου, Ποταμιάς και Τσαριτσάνης.

 

Η Διευθύντρια ΠΕ Λάρισας

Αικατερίνη Καραγιώργου

Ενημέρωση για τη λειτουργία των Σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Δ/νσης ΠΕ Λάρισας για τη Δευτέρα 15/2/2021

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σας ενημερώνει ότι -λόγω των καιρικών συνθηκών και του παγετού- θα ανασταλεί η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και ειδικότερα των Δήμων ΛΑΡΙΣΑΣΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ, ΚΙΛΕΛΕΡ, ΑΓΙΑΣΦΑΡΣΑΛΩΝ και ΤΥΡΝΑΒΟΥ, σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις των Δημάρχων.

Συνεπώς, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15/2/2021, προχωρούν σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και σε εφαρμογή της αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4/14-11-20 εγκύκλιου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 14:10 έως 17:20 για τα Δημοτικά Σχολεία και 14:10 έως 16:20 για τα Νηπιαγωγεία.

Αγαπητοί γονείς για πιο συγκεκριμένη ενημέρωση  θα σας σταλούν  e-mails.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης