Τα δώρα του 2017

Μετά το κόψιμο της Βασιλόπιτας που παρασκευάσαμε ακολούθησε κλήρωση δώρων. Τα δώρα ήταν βιβλία που πρόσφερε ο σύλλογος γοννέων. Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν ο Θάνος-Μάριος και η Ευδοκία. Καλή Χρονιά, Υγεία και Χαρά σε όλα τα παιδιά.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ετοιμάζοντας τη Βασιλόπιτα…

Στο νηπιαγωγείο βρίσκουμε συχνά ευκαιρίες για εμπλοκή των παιδιών σε δημιουργικές δραστηριότητες. Μια τέτοια ευκαιρία αποτέλεσε και η παρασκευή της βασιλόπιτας του 2017!. Τα παιδιά με τη βοήθεια των νηπιαγωγών  συγκέντρωσαν τα υλικά και τα καταμέτρησαν.  Μέτρησαν ποσότητες, έμαθαν καινούριες λέξεις όπως αναμειγνύω, μείγμα, υλικά, δόσεις, αναλογίες κλπ ανακάτεψαν το μείγμα  και βίωσαν άμεσα μια ξεχωριστή εμπειρία. Στο τέλος έγραψαν τη συνταγή. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που πρόσφεραν τα υλικά και ευχόμαστε σε όλους καλή και ευτυχισμένη χρονιά το 2017!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1

2

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Οι αρκούδες κοιμούνται στο δάσος!

Τώρα που είναι Χειμώνας μιλήσαμε για τη χειμερία νάρκη των ζώων, μέσα στα πλαίσια του e Twinning έργου μας  “LISTEN TO THE SILENCE OF THE FOREST” . Διαβάσαμε δύο πολύ όμορφα βιβλία για τον ύπνο των αρκούδων.

αρκουδακι  πάμε σπίτι

Μετά βάλαμε για ύπνο στη σπηλιά τις αρκούδες μας από πλαστελίνη !

Παγωμένη Τέχνη (Πήξη)

Για να μιλήσουμε για τη μεταβολή της κατάστασης του νερού από υγρό σε στερεό ( πήξη), γεμίσαμε μπαλόνια διαφόρων σχημάτων και δοχεία με νερό και τα τοποθετήσαμε στην κατάψυξη. Την άλλη μέρα το νερό είχε γίνει πάγος  με όμορφα και πρωτότυπα σχήματα και δεν θα μπορούσαμε και φέτος να μη δημιουργήσουμε παγωμένα γλυπτά. Δείτε τα παιδιά να δημιουργούν στο βίντεο:

Χιονανθρωπάκια λιώνουν! (Τήξη)

Το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες κράτησαν κλειστά τα σχολεία μας για πολλές μέρες. Όταν γυρίσαμε το πιο πολύ είχε λιώσει αλλά η βροχή και το κρύο δεν μας επέτρεψαν να βγούμε διάλειμμα.  Πώς θα παίζαμε με το χιόνι και πώς θα φτιάχναμε ένα χιονάνθρωπο;

Μετά  από συζήτηση  αποφασίσαμε να  φέρουμε λίγο χιόνι απ` έξω.

Το αγγίζουμε

Σε πιατάκια  αρχίζουμε φτιαχνουμε χιονανθρωπάκια χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Πλάθουμε το χιόνι με τα χέρια μας και βλέπουμε πώς με την επίδραση της  θερμοκρασίας  αρχίζει να λιώνει και να ξαναγίνεται νερό.

Κάθε ομαδα τοποθετεί  χιόνι στο πιατάκι της

Πλάθοντας μπάλες με το χιόνι

Οι ομάδες εργάζονται

Έτοιμοι!

Αποφασίζουμε να βάλουμε το ένα χιονανθρωπάκι στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε μέχρι την άλλη μερα και να το δουν και οι φίλοι μας από το πρωινό τμήμα. Παράλληλα παρατηρούμε το άλλο να λιώνει σιγά σιγά  από τη ζέστη.

Στην κατάψυξη...

Το χιονανθρωπάκι χάνει σιγά σιγά τη μύτη, στα κουμπιά, το χαμόγελο. Πού βρέθηκε τόσο νερό;

Μετά  από καποια ώρα να το αποτέλεσμα. Το ένα έλιωσε πολύ, το άλλο στέκει ακόμα.

Στο τέλος βγάζουμε το συμπέρασμά μας ότι «όλα τα παγωμένα πράγματα όταν ζεσταθούν  λιώνουν».

Γιατί έλιωσε ο χιονάνθρωπος;