Ενημερωτική συνάντηση γονέων

Αγαπητοί γονείς

σας προσκαλούμε,την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, που θα γίνει στο χώρο του νηπιαγωγείου μας, το απόγευμα και ώρα 17:00 μ.μ.

Η ΕΔΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 2022-2023

Αγαπητοί γονείς,

Η ΕΔΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης) αφορά ένα καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού συστήματος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στις σχολικές δομές. Αποτελείται από τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, την κοινωνική λειτουργό, την ψυχολόγο και την διευθύντρια της σχολικής μονάδας. Σκοπός της είναι:

  • Η υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και των οικογενειών τους
  • Να διενεργεί αξιολογήσεις εκπαιδευτικών, ψυχοκοινωνικών και άλλων δυσκολιών των μαθητών που μπορεί να προκύψουν και να προτείνει την παραπομπή στο ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης), ύστερα από την υποστήριξη στο σχολείο τους και την εφαρμογή βραχυχρόνιου προγράμματος παρέμβασης, όπου κρίνεται απαραίτητο
  • Να διαμορφώνει προγράμματα προσχολικής πρώιμης παρέμβασης
  • Να πραγματοποιεί συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης με τους γονείς των μαθητών καθώς και με τους ίδιους τους μαθητές, έπειτα από έγκριση του γονέα και όπου αυτό καθίσταται απαραίτητο
  • Να υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων
  • Να συνεργάζεται με τα ΚΕΔΑΣΥ, με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και λοιπούς φορείς

Η  ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός θα βρίσκονται στη σχολική μονάδα κάθε Τετάρτη 8:30π.μ. με 12:25μ.μ..Για συνάντηση μαζί τους, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410593061

Κοινωνική λειτουργός: Μυλωνά Αθανασία         Ψυχολόγος: Κουφούλη Ασημίνα

Ο Αγιασμός του Νηπιαγωγείου μας για τη σχολική χρονιά 2022-23, θα πραγματοποιηθεί  στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου Γιάννουλης τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 09:00 π.μ.

Μετά το τέλος του Αγιασμού οι γονείς με τα παιδιά θα προσέλθουν στον χώρο του Νηπιαγωγείου για μια μικρή ενημέρωση από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 

Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!!