Δεν φοβάμαι το σεισμό, ξέρω τι να κάνω εγώ!

Στο νηπιαγωγείο μας σε τακτά διαστήματα κάνουμε ασκήσεις  και μαθαίνουμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού για να είμαστε ασφαλείς!

Αρχικά συζητήσαμε, ανασύραμε μνήμες από τον περσινό σεισμό και βέβαια κάναμε την άσκηση μας με με επιτυχία. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν.

Υπενθυμίζουμε στους γονείς και κηδεμόνες ότι το σημείο συνάντησης με τα παιδιά τους σε περίπτωση πραγματικού σεισμού, είναι στο πάρκο απέναντι από το νηπιαγωγείο μας.

 

#CodeWeek 2021

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού» είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε. Αυτά διαβάζουμε στην αρχική σελίδα της #CodeWeek2021

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην «Europe Code Week 2021» με  δύο εκδηλώσεις. Μία σε συνεργασία με Ευρωπαίους και Έλληνες συνεργάτες μας, με τίτλο «Coding games with robots!» και κωδικό cw21-SCeWU. Η δεύτερη που οργανώνεται από εμάς, έχει τίτλο « Let’s play robotics »  και κωδικό cw21-mZr9d. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να  παίξουν παιχνίδια κωδικοποίησης, να  ζωγραφίσουν με την βοήθεια κωδικών, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαιδευτική ρομποτική, αλλά και να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις άλλων σχολείων σε όλη την Ευρώπη!

Παίζοντας παιχνίδια κωδικοποίησης

Παίζοντας με το BeeBot

Ζωγραφίζοντας με τους κωδικούς

 

Οδηγίες για την εγγραφή στο ΠΣΔ

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν σε όλες τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) (https://www.sch.gr/services).

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών (προνηπίων αλλά και νηπίων που δεν έχουν κάνει εγγραφή την περασμένη σχολική χρονιά), είναι αναγκαίο να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης το ΠΣΔ  και να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο  σύνδεσμοhttps://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή. Εκεί θα ζητηθούν τα παρακάτω:

Όνομα – Επώνυμο : Κεφαλαία

Ημερομηνία Γέννησης: π.χ 11/05/2015

Σχολείο: 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης

Τάξη: Νήπια-Προνήπια.

Τμήμα και ΑΜ: θα δοθούν ξεχωριστά για κάθε μαθητή από το σχολείο

Ονοματεπώνυμο κηδεμόνα: Το όνομα/επώνυμο της μητέρας

E-mail και Τηλέφωνο : Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης και του τηλεφώνου που δώσατε στο σχολείο.

Κωδικός πρόσβασης : της επιλογής σας.

Κατεβαίνουμε κάτω στη σελίδα, αποδεχόμαστε τους όρους πατώντας το κουτάκι – Επόμενο- Υποβολή.

Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Για οποιαδήποτε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε:

  • Με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και συγκεκριμένα με την κ. Μαυρομύτη Ζωή, ώρα 10:00 έως 10:30
  • Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk
Τηλέφωνο:  801-11-801-81

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Discovering Erasmus+

Σαν σχολείο συμμετέχουμε στον εορτασμό των #ErasmusDays. Τρεις μέρες γιορτής των σχολείων που παίρνουν μέρος ή ενημερώνονται για τα προγράμματα Erasmus+

Θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφιών, βίντεο και παρουσίαση από το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ “Teach, Educate, Act, Motivate!” στην οποία έλαβε μέρος ένα μέλος του σχολείου μας, υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας, στις οικογένειες των μαθητών μας, αλλά και στην ευρύτερη εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα. Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθεί το προσωπικό μας και άλλοι εκπαιδευτικοί στην περιοχή να συμμετάσχουν σε προγράμματα Erasmus+ στο μέλλον.

ΕΔΩ δείτε τη συμμετοχή μας στο χάρτη των σχολείων και οργανισμών που γιορτάζουν.

ΕΔΩ δείτε ένα βίντεο από τις δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος .