Microcosmos #SkillsLabs

IMG 20211119 163835

Το λογότυπο που δημιούργησε το τμήμα 2

Το λογότυπο που δημιούργησε το ΤΜΗΜΑ 3. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΔΩ

 Microcosmos #SkillsLabs είναι ο τίτλος του έργου eTwinning που ίδρυσε το σχολείο μας σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων. Συμμετέχουν σε αυτό μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Κροατία, Λετονία και Τουρκία. Από το σχολείο μας συμμετέχουν το τμήμα 2 με την κ. ‘Ολγα Εμμανουήλ και το τμήμα 3 με την κ. Νίκη Σπαθάρα.

Το έργο πρόκειται να αναπτυχθεί μέσα από τις τέσσερις θεματικές των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Χρησιμοποιώντας κατάλληλες δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά δεξιότητες απαραίτητες στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Τα παιδιά θα μάθουν τη σημασία της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της δημοκρατικής συνύπαρξης, της αποδοχής, της συμμετοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος. Θα μάθουν ότι σημασία στη ζωή έχουν τα μικρά πράγματα που κρύβουν μεγάλα νοήματα.

 Κύριοι στόχοι του έργου είναι:

Η κατανόηση του κόσμου και του εαυτού μας ως μέρος του. Η ικανότητα αναγνώρισης και διαχείρισης των συναισθημάτων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης, της προσωπικής ενδυνάμωσης. Η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της ομαδικότητας, της συνεργασίας. Η καλλιέργεια της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της ελευθερίας έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον και την περιβαλλοντική αειφορία. Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, η ικανότητα λήψης αποφάσεων, της ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Η ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλους. Ο ψηφιακός γραμματισμός και ο γραμματισμός στα ΜΜΕ.