Εκφράζομαι και δημιουργώ στο ολοήμερο…

 … μέσα στα πλαίσια του eTwinning  έργου When The expression and creativity meet the fantasy of little children

Αρχικά συστηθήκαμε με τους φίλους μας από τις άλλες χώρες.

Αυτά είναι τα ονόματά μας

Αυτά είναι τα ονόματά μας

Φτιάξαμε την αφίσα μας για να τους χαιρετήσουμε. Διακοσμήσαμε τα γράμματα της λέξης HELLO και κολλήσαμε τις σημαίες των συνεργαζόμενων χωρών.

 Η αφίσα του έργου μας

Η αφίσα του έργου μας

Τους παρουσιάσαμε τον τόπο μας με ένα βίντεο.

 

Τους είπαμε  ΚΑΛΗΜΕΡΑ στη γλώσσα τους! Τι λέτε καταφέραμε;

 

Και αρχίσαμε τις κοινές μας δραστηριότητες. Πρώτη θεματική το Φθινόπωρο. Μιλήσαμε για τον καιρό και τις αλλαγές στη φύση. Μαζέψαμε φθινοπωρινούς θησαυρούς και διακοσμήσαμε την τάξη μας.  Δημιουργήσαμε όμορφες ζωγραφιές με βάση τα φθινοπωρινά φύλλα.

Δημιουργούμε με βάση ένα φύλλο

Δημιουργούμε με βάση ένα φύλλο

Κι άλλες δημιουργίες των παιδιών

Κι άλλες δημιουργίες των παιδιών

...με άλλη τεχνοτροπία

…με άλλη τεχνοτροπία

Διακόσμηση των παράθυρων

Διακόσμηση των παράθυρων με φύλλα

Φθινοπωρινοί θησαυροί!

Φθινοπωρινοί θησαυροί!

 

Κάθε σχολείο έπρεπε να διαλέξει ένα ζώο για το Φθινόπωρο, να μάθει για αυτό και το παρουσιάσει στα άλλα σχολεία. Το παιδιά διάλεξαν για μας το σαλιγκάρι. Κάναμε λοιπόν μία  αφίσα…

Το αγαπημένο μας φθινοπωρινό ζώο είναι το...

Το αγαπημένο μας φθινοπωρινό ζώο είναι το…

…και ένα διαδικτυακό παζλ  για να δουν οι φίλοι μας ποιο ζώο αγαπάμε παίζοντας!

 

Δεν παραλείψαμε να μαζέψουμε αληθινά σαλιγκάρια για να τα παρατηρήσουμε και να τα φροντίσουμε.  Έτσι φτιάξαμε τη μικρή μας φάρμα σαλιγκαριών και την παρουσιάσαμε στους φίλους μας. Και βέβαια τα ελευθερώσαμε ξανά στη φύση σε δύο εβδομάδες, αφού θεωρήσαμε ότι εκεί θα ζουν πιο ευτυχισμένα.

 

Μιλήσαμε για τον καιρό και τις βροχές και μάθαμε τον κύκλο του νερού. Αφού διαβάσαμε σχετικά βιβλία, παίξαμε, κάναμε μία κατασκευή και γίναμε μικρές σταγόνες δραματοποιώντας όσα μάθαμε.

 

Η κατασκευή μας

Η κατασκευή μας  Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ακόμα πήραμε μέρος στην συγγραφή ενός κοινού παραμυθιού με τις περιπέτειες μια μικρής σταγόνας που ταξιδεύει και θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή όλων φίλων μας.

Βλέποντας τη συμμετοχή ενός άλλου σχολείου στην εικονογράφηση του κοινού μας παραμυθιού

Βλέποντας τη συμμετοχή ενός άλλου σχολείου στην εικονογράφηση του κοινού μας παραμυθιού

Η εικονογράφηση του δικού μας μέρους της ιστορίας (ομαδική δουλειά)

Η εικονογράφηση του δικού μας μέρους της ιστορίας (ομαδική δουλειά)

 

Τραγουδήσαμε ένα τραγούδι για το Φθινόπωρο και το ανεβάσαμε στην πλατφόρμα του έργου μας για το ακούσουν οι φίλοι μας. Tο ίδιο έκαναν και οι φίλοι μας για εμάς. Πατώντας πάνω σε κάθε κουκίδα μπορείτε να ακούσετε όλα τα  Φθινοπωρινά τραγούδια.

 

 

Γίναμε και μικροί ποιητές γράφοντας ένα δικό μας ποίημα για το Φθινόπωρο.

“Είμαι το Φθινόπωρο ωραία εποχή!

Φέρνω φύλλα κίτρινα,  φέρνω και βροχή

Κι όταν αρχίζουν οι βροχές

τα παιδιά κρατάνε τις ομπρέλες ανοιχτές!”

 

Το ποίημά μας εικονογραφημένο

Το ποίημά μας εικονογραφημένο

Το ποίμά μας εικονογραφημένο

Το ποίημά μας εικονογραφημένο

 

Ακόμα γνωρίσαμε και άλλες λειτουργίες του υπολογιστή παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια που δημιούργησαν οι φίλοι μας και ζωγραφίζοντας online.

Παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια που δημιούργησαν οι φίλοι μας

Παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια που δημιούργησαν οι φίλοι μας

Ζωγραφίζοντας στον υπολογιστή

Ζωγραφίζοντας στον υπολογιστή

 

Στις 20 Νοεμβρίου μιλήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών και κάναμε μία  αφίσα.  Το ίδιο έκαναν και οι φίλοι μας. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν τις ίδιες ανάγκες τις ίδιες ανησυχίες και θέλουν τα ίδια πράγματα.  Το συμπέρασμά μας ήταν ότι μας ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε ότι μας χωρίζουν.

Τα δικαιώματα των παιδιών

Τα δικαιώματα των παιδιών

 

 

Το έργο αυτό βέβαια θα υλοποιείται όλη τη χρονιά κι εμείς θα συνεχίσουμε τις κοινές μας δραστηριότητες μέσα από άλλες θεματικές.

 

Φρούτα στο κουτάλι!

eTwinning ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ – Μήνας Γλυπτικής

Στις διαδικτυακές  περιηγήσεις μας στη τέχνη της γλυπτικής είδαμε πολλά γλυπτά έργα. Ένα  που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι και το «Spoonbridge and Cherry» των Claes Oldenburg και Coosje van Bruggen, που βρίσκεται στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Το γλ

Αφού είδαμε πολλές φωτογραφίες του, συζητήσαμε για το έργο και εμβαθύναμε σε αυτό αξιοποιώντας κάποιες από τις  ρουτίνες που προτείνονται από το  artful thinking . Πιο ειδικά χρησιμοποιώντας τη ρουτίνα  see/think/wonder έθεσα στα παιδιά ερωτήματα όπως: Τι βλέπετε εδώ; Τι νομίζετε για αυτό που βλέπετε;  Για ποιο πράγμα αναρωτιέστε;

Τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους:

Είναι ένα κουτάλι με ένα κερασάκι πάνω από ένα ποταμάκι. Είναι σα γέφυρα από πάνω. Το κερασάκι είναι κόκκινο και το κουτάλι άσπρο. Βλέπω ότι έχει μαύρο κοτσάνι. Είναι σε ένα πάρκο γιατί πίσω βλέπω τα σπίτια, τις πολυκατοικίες και τα δέντρα.

Νομίζω ότι είναι τσουλήθρα για να κάνουν τα παιδιά γιατί είδα πάνω ένα παιδί να ανεβαίνει. Είναι πολύ μεγάλο σαν τα σπίτια, δεν είναι σαν αυτό που τρώμε. Νομίζω ότι είναι γέφυρα για να μην πατάνε στο νερό οι άνθρωποι. Νομίζω ότι είναι καταπέλτης για να πετάξουν το κεράσι πολύ ψηλά.

Αναρωτιέμαι ποιος το έφτιαξε και το έβαλε  εκεί. Πώς το κουβάλησε αφού είναι πολύ μεγάλο; Αναρωτιέμαι μήπως τους βοήθησε κανένας γίγαντας. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να ανέβω πάνω στο κεράσι. Αναρρωτιέμαι αν μπορώ να φάω το κεράσι.

Είπαμε λοιπόν να δώσουμε ένα όνομα σε αυτό το γλυπτό (ρουτίνα «headlines»):

ΚΕΡΑΣΟΚΟΥΤΑΛΙ (Εύα)

ΚΕΡΑΣΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ (Γιάννης)

ΚΑΜΠΥΛΟΚΕΡΑΣΟΓΕΦΥΡΑ (Πηνελόπη)

ΚΕΡΑΣΙ ΣΕ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ( Χρήστος)

ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ (Ζωή)

ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΙ (Μαριλένα)

ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΝΑΚΙ (Άγγελος)

ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΕΡΑΣΙ (Μαρία)

Όταν μεταφράσαμε το όνομα του έργου ( ΚΟΥΤΑΛΟΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙ) τα παιδιά γέλασαν και είπαν ότι κάποια από αυτά πλησίασαν πολύ!

Mας αρέσει όμως να φτιάχνουμε και ιστορίες. Έτσι χρησιμοποιώντας τη ρουτίνα Beginning/Middle/End δημιουργήσαμε τρεις ιστορίες.

Αν το γλυπτό ήταν στην αρχή μιας ιστορίας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας γίγαντας που είχε φάει μια τεράστια τούρτα και τον πόνεσε η κοιλιά του και γουργούριζε. Άφησε σε ένα πάρκο το κουτάλι με την τελευταία του μπουκιά, που ήταν το κερασάκι και πήγε σπίτι του να κοιμηθεί μέχρι να του περάσει. Κοιμήθηκε για ένα μήνα και όταν ξύπνησε θυμήθηκε το κερασάκι και πήγε να το πάρει. Είδε όμως ότι οι άνθρωποι το έκαναν γέφυρα για να περνούν το ποτάμι και δεν το πήρε γιατί ήταν καλός και ήθελε να τους βοηθήσει. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα κι ο γίγαντας έπινε πορτοκαλάδα με ένα τεράστιο καλαμάκι!

Αν το γλυπτό ήταν στη μέση μιας ιστορίας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν κάτι καλλιτέχνες που ήθελαν να σχεδιάσουν ένα γλυπτό αλλά δεν ήξεραν τι. Για αυτό κοιμήθηκαν. Στον ύπνο τους ήρθε μια καλή νεράιδα και τους έδωσε μια φοβερή ιδέα. Να σχεδιάσουν ένα τεράστιο κουτάλι με ένα αληθινό κεράσι πάνω από ένα ποτάμι σαν να είναι γέφυρα για να περνάνε οι άνθρωποι. Μόλις ξύπνησαν οι καλλιτέχνες πήραν τα εργαλεία τους και το έφτιαξαν.  Το έβαλαν πάνω από το ποτάμι και όλοι όσοι το έβλεπαν, έλεγαν:  «Ωχ είναι σούπερ!!!». Δεν βρέχονταν όταν περνούσαν το ποτάμι και αν πεινούσαν έτρωγαν λίγο κερασάκι ώσπου αυτό τελείωσε.  Όταν το είδε αυτό η νεράιδα τους μάλωσε και τους είπε: » Πώς το φάγατε όλο; Τώρα τι θα έχουμε;» Οι άνθρωποι τότε σκέφτηκαν να βάλουν εκεί ένα ψεύτικο για να μην το τρώνε και είπαν τους καλλιτέχνες να σχεδιάσουν ένα και να το βάλουν πάνω στο κουτάλι. Έτσι έκαναν κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Αν το γλυπτό ήταν στο τέλος μιας ιστορίας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν κάτι παιδιά σε ένα πάρκο που δεν είχε καθόλου παιχνίδια και βαριότανε πολύ. Πήγαν στο δήμαρχο και του είπαν: «Θέλουμε παιχνίδια στο πάρκο». Αυτός ήξερε μόνο ένα μάστορα, τον κύριο Γιώργο, αλλά έφτιαχνε μόνο κουτάλια. Του είπε ο δήμαρχος:

-«Κύριε Γιώργο να κάνεις παιχνίδια στο πάρκο»

-«Μα εγώ ξέρω να φτιάχνω μόνο κουτάλια»

-«Ε τότε κάνε ένα κουτάλι μεγάλο σαν τσουλήθρα για να τσουλάνε τα παιδιά επάνω»!

Ο κύριος Γιώργος έφτιαξε αυτό το κουτάλι σαν τσουλήθρα, έβαλε και το κεράσι κι όλα τα παιδιά έπαιζαν εκεί κάθε μέρα. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

 

Την επόμενη μέρα δημιουργήσαμε με πλαστελίνη τα δικά μας γλυπτά φρούτα σε κουτάλι, σε μικρότερη βέβαια κλίμακα. Κάθε παιδί διάλεγε ένα φρούτο το έπλαθε με πλαστελίνη και το τοποθετούσε σε ένα λυγισμένο κουτάλι.

Πορτοκάλι

Φράουλα

Καρπούζι

Μανταρίνι

Μήλο

Ανανάς

Μπανάνα

Αχλάδι

Και όλα τα φρούτα στο κουτάλι σαν ομάδα!

Φρούτα σε κουτάλι

Μικροί γλύπτες

eTwinning ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

2ος μήνας τέχνης ο Νοέμβριος και ασχολούμαστε με τη Γλυπτική.

Τη γλυπτική τη γνωρίσαμε όταν ετοιμάζαμε το βίντεό μας για να γνωρίσουν τα άλλα σχολεία εμάς και την πόλη μας. Είδαμε εκεί το μαρμάρινο άγαλμα του Ιπποκράτη και το σιδερένιο άλογο το σύμβολο της πόλης μας.Τα παιδιά που είναι νήπια θυμήθηκαν τα γλυπτά και την γλυπτική από τα περσινά μας γλυπτά από πάγο.

Έτσι μιλήσαμε για τη γλυπτική τέχνη.  Τι είναι αυτή η τέχνη; Βρήκαμε το λήμμα στη wikipedia και το διαβάσαμε. Μετά αναζητήσαμε εικόνες στο διαδίκτυο. Είδαμε πολλών ειδών γλυπτά, από πολλά και διάφορα υλικά, μεγάλα και μικρά, υπαίθρια και εσωτερικά, μοντέρνα και κλασσικά! Είδαμε γλυπτά της πόλης μας και άλλων πόλεων. Ζωγραφίσαμε κι εμείς ένα γλυπτό, το ονομάσαμε και είπαμε από τι είδους υλικό θα ήταν φτιαγμένο.

Σχεδιάζω ένα γλυπτό

Σχεδιάζω ένα γλυπτό

Ιδιαίτερα μας εντυπωσίασαν τα γλυπτά από χαρτί που είδαμε σε ένα σχολείο, ένα πολύ συνηθισμένο και εύχρηστο υλικό στο νηπιαγωγείο και είπαμε να δοκιμάσουμε κι εμείς να δημιουργήσουμε χάρτινα γλυπτά. Και το κάναμε! Τους δώσαμε και ιδιάιτερα ονοματα: Παιδότοπος- Πάρκο των ευχών-Ρόδες και τούνελ-Κατασκήνωση-Μηχανή -Ωραίες γέφυρες-Γεφυρες-Όμορφο σχολείο!

Δημιουργώντας...

Με τα έργα μας

Με τα έργα μας

Όλοι μαζί!

Όταν μιλησαμε για τη γιορτή του Πολυτεχνείου και είδαμε τις εικόνες, παρατηρήσαμε το γλυπτό μνημείο που είναι αφιερωμένο στους ήρωες και έτσι έπεσε η ιδέα να δημιουργήσουμε κι εμείς ένα γλυπτό μνημείο για το Πολυτεχνείο. Μετά  από συζήτηση μαζί αποφασίσαμε για τη μορφή που θα είχε. Επηρεασμένοι από το τραγούδι «Όταν σφίγγουν το χέρι«, είπαμε να κάνουμε  με πηλό που έχουμε στο νηπιαγωγείο, πολλά παιδιά πιασμένα  από τα χέρια και ένα ήλιο να λάμπει από πάνω τους.

Το γλυπτό του Πολυτεχνείου

Δημιουργώντας με πηλό

Δίνοντας μορφή στο γλυπτό

Δίνοντας μορφή στο γλυπτό

Ένας ήλιος

Αφού βάλαμε τα παιδιά όλα μαζί πάνω σε ένα ξύλο και ενώσαμε τα χέρια τους, τοποθετήσαμε πίσω τους τον συρμάτινο ήλιο και το τοποθετήσαμε στο σταντ που είχαμε  ετοιμάσει για τη γιορτή του Πολυτεχνείου.

Περήφανοι δημιουργοί

'Οταν σφίγγουν το χέρι ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο

ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο

Με το γλυπτό αυτό συμμετέχουμε στο «Γλυπτό-λεξικό«, ένα  αλφαβητάρι με τις δημιουγίες όλων των σχολείων.

 

Στο νηπιαγωγείο αγαπάμε το διάβασμα!

Από τις αρχές του Νοεμβρίου άνοιξε η δανειστική μας βιβλιοθήκη, μέσα στα πλαίσια των δράσεων του νηπιαγωγείου μας για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.  Στην αρχή οργανώσαμε σε κάθε αίθουσα τη γωνιά της βιβλιοθήκης, επισκευάσαμε τα σχισμένα βιβλία, τα τοποθετήσαμε στα ράφια και την εμπλουτίσαμε επίσης με περιοδικά και εφημερίδες. Ένας καναπές με μαξιλάρια βοήθησε να γίνουν οι γωνιές πιο ζεστές και ελκυστικές. Σήμα κατατεθέν η “σοφή κουκουβάγια” που μας βοηθά να θυμόμαστε τους κανόνες του καλού αναγνωστη.

Ζωγραφίζουμε τους κανόνες της σοφής κουκουβάγιας

Ζωγραφίζουμε τους κανόνες της σοφής κουκουβάγιας

Κολλάμε πούπουλα στην κουκουβάγια

Κολλάμε πούπουλα στην κουκουβάγια

Κολλάμε πούπουλα στην κουκουβάγια

…για να διακοσμήσουμε τις γωνιές μας

Και να πόσο όμορφες έγιναν!

Τμήμα 1

Τμήμα 1

Τμήμα 2

Τμήμα 2

Κάθε Παρασκευή τα παιδιά δανείζονται ένα βιβλίο και καταγράφουν στην προσωπική τους κάρτα δανεισμού, τον τίτλο του βιβλίου, το συγγραφέα και την ημερομηνία δανεισμού. Το βάζουν στην τσάντα φιλαναγνωσίας μαζί με ένα φύλλο εργασίας και το παίρνουν στο σπίτι τους για όλο το Σαββατοκύριακο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δανειστήκαμε το πρώτο μας βιβλίο!

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δανειστήκαμε το πρώτο μας βιβλίο!

Τη Δευτέρα τα βιβλία επιστρέφονται και τα παιδιά τακτοποιούν στο φάκελό τους το φύλλο εργασίας που συμπλήρωσαν στο σπίτι.

Τοποθετούμε το χαρτί στο φάκελο

Τοποθετούμε το χαρτί στο φάκελο

Στη συνέχεια γίνεται παρουσίαση και κριτική των βιβλίων από τους μικρούς αναγνώστες.

Στιγμές από την παρουσίαση των βιβλίων και των δύο τμημάτων

Στιγμές από την παρουσίαση των βιβλίων και των δύο τμημάτων

Στο νηπιαγωγείο αγαπάμε πολύ τα βιβλία και το διάβασμα, γιατί όπως λέει και η σοφή μας κουκουβάγια  <<Παιδιά να διαβάζετε πολλά βιβλία!>>

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ…

…Γι` αυτό κι εμείς το γιορτάσαμε με το σεβασμό που του πρέπει.  Ζωγραφίσαμε, τραγουδήσαμε τα τραγούδια και παίξαμε κουκλοθέατρο. Το γνωστό παραμύθι “ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ” της Σ. Ζαραμπούκα ζωντάνεψε στη σκηνή του κουκλοθεάτρου μας και μας έμαθε την αξία της δημοκρατίας και τα δεινά που φέρνει η δικτατορία.

Η σκηνή που κυνηγιού

Η σκηνή που κυνηγιού

 χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης

Χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης

τα παιδιά παίζουν με τις φιγούρες

Τα παιδιά παίζουν με τις φιγούρες

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ, ο μήνας της αρχιτεκτονικής

eTwinning ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

1ος μήνας τέχνης ο Οκτώβριος και ασχολούμαστε με την αρχιτεκτονική.

Μιλήσαμε για την τέχνη αυτή και αναζητήσαμε τη σημασία της λέξης στο λεξικό. Είναι λοιπόν η αρχιτεκτονική  «η τέχνη του σχεδιασμού κτιρίων και άλλων κατασκευών καθώς και της δημιουργίας του περιβάλλοντος, όπου ζει ο άνθρωπος, σύμφωνα με τους κανόνες της αισθητικής κάθε εποχής». Και αφού είδαμε αρχιτέκτονες, κτίρια, κατασκευές και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας αρχιτέκτονας, συζητήσαμε για  αυτά και είπαμε να σχεδιάσουμε κι εμείς ένα κτίριο ή κατασκευή.

Θαυμάζοντας μια γέφυρα

Σχεδιάσαμε γέφυρες, εκκλησίες, κάστρα και ουρανοξύστες

Σχεδιάσαμε σπίτια κάστρα και παλάτια

Αποφασίσαμε να χτίσουμε και ένα σπίτι για να στεγάσει την τέχνη μας. Ένα σπίτι από κουτί που τα παιδιά διακόσμησαν με πόρτες και παράθυρα.  Στην πίσω πλευρά του γράψαμε όλα τα ονόματα των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο μας και μπροστά κολλήσαμε τις σημαίες των χωρών μας.

Το σπιτάκι μας

Με το οικοδομικό μας υλικό χτίζαμε, γκρεμίζαμε και νιώθαμε τη χαρά της δημιουργίας.

Χτίζοντας πύργους και σπιτάκια

Κι άλλες αρχιτεκτονικές δημιουργίες

Οι πύργοι μας

Χτίζοντας μια πόλη με ουρανοξύστη

Στο έργο μας κληθήκαμε να διαγωνιστούμε με τα άλλα σχολεία για τον πύργο που θα στέγαζε την τέχνη μας. Η ομάδα μας αποφάσισε να λάβει μέρος με το σπιτάκι της τέχνης. Μπήκαμε όμως και στην πλατφόρμα του έργου μας να δούμε και να πάρουμε μια ιδέα από τους πύργους των  φίλων μας από τα άλλα σχολεία. Όλοι μας άρεσαν πολύ! Έπρεπε όμως να ψηφίσουμε ποιον προτιμούσαμε… Δύσκολη απόφαση!

Βλέπουμε τις συμμετοχές των άλλων σχολείων για να ψηφίσουμε τον καλύτερο πυργο

Θεωρήσαμε δίκαιο να  μην ψηφίσουμε το δικό μας σπιτάκι,  μας άρεσαν όλοι οι πύργοι και δυσκολευτήκαμε λίγο με το αποτέλεσμα… Ωστόσο αυτός ο πύργος με τα μπαλόνια και τα παραμύθια του 2ου Ν/Γ Γαργαλιάνων, ο πύργος με το κάστρο του Ν/Γ Χαιρώνιας και ο πύργος με τον όμορφο βάτραχο του 2ου Ν/Γ Χρυσούπολης συγκέντρωσαν την προτίμηση όλων των μαθητών (9) που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία. Έτσι ψηφίσαμε αυτούς αλλά ζωγραφίσαμε κι άλλους που μας άρεσαν πολύ. Και να το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Ζωγραφίζω τον πύργο που μου άρεσε

Ζωγραφίζω τον πύργο που μου άρεσε

Η ψηφοφορία έγινε με το εργαλείο web.2   http://www.easypolls.net και όταν ολοκληρώθηκε, ανέδειξε νικητή το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών με 14% ποσοστό και 7 ψήφους…  Το δικό μας  σχολείο έλαβε 4%. Τα συγχαρητήριά μας στο νικητή και μπράβο σε όλα τα σχολεία!!!!

Νικητής το 15ο νηπ. Πατρών! Μπράβο!

Δεν κάναμε όμως μόνο αυτά τον Οκτώβριο. Γνωριστήκαμε μεταξύ μας, ανεβάσαμε ένα βίντεο γνωριμίας, είδαμε βίντεο όλων των σχολείων στην πλατφόρμα twinspace και μιλήσαμε διαδικτυακά με το νηπιαγωγείο Χαιρώνιας, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Ακόμα παίξαμε τα διαδικτυακά παιχνίδια που δημιουργησαμε εμείς και οι συνεργάτες μας σχετικά με την αρχιτεκτονική.

Βλέπουμε τις συμμετοχές των άλλων σχολείων για να ψηφίσουμε τον καλύτερο πυργο

Συνομιλώντας με τους φίλους μας

Παίζοντας παιχνίδια που δημιουργήσαμε εμείς και οι συνεργάτες μας online

Πολύ μας άρεσε λοιπόν αυτή η τέχνη η Αρχιτεκτονική που είναι γύρω μας παντού ακόμα και στο πιο μικρό σπιτάκι!

 

Βίντεο γνωριμίας για το eTwinning

Για να μας γνωρίσουν οι φίλοι μας από τα άλλα σχολεία, για να γνωρίσουν τη χώρα μας και την πόλη μας, ετοιμάσαμε το παρακάτω βίντεο, το οποίο και ανεβάσαμε στην πλατφόρμα (twinspace) των έργων eTwinning που συμμετέχουμε τη φετινή σχολική χρονιά. Απολαύστε μας!!!