Αρχείο για "Οκτώβριος, 2019"

Πρόσκληση σε ομιλία

Ο Σύλλογος Διδασκόντων  και ο Δ/ντής  του 8/θ Δημοτικού Σχολείου  Αυλωναρίου  σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλούν σε   ομιλία –συζήτηση με  θέμα:  «Μιλάμε με τα παιδιά ή μήπως μιλάμε προς τα παιδιά», την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17.00 μ.μ. ,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:    Θωμάς Χατζής  Ψυχολόγος –Σύμβουλος Γονέων Διαβάστε όλο το άρθρο »

Επίσκεψη στο Λιγνιτωρυχείο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στο Λιγνιτωρυχείο. Κατά  την παραμονή τους εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τα εκθέματα του μουσείου, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις εξόρυξης, να περιηγηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του οικισμού και, φυσικά, να ξεκουραστούν παίζοντας στο χώρο εμπρός από το ναό της Αγ. Βαρβάρας, προστάτιδας των λιγνιτωρύχων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Συμμετοχή στην παρέλαση (υπενθύμιση)

Υπενθυμίζουμε πως ο σημαιοφόρος και το τμήμα της σημαίας θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 10.15 π.μ.

Οι μαθητές των Ε & ΣΤ τάξεων που συμμετέχουν στα τμήματα της παρέλασης θα συγκεντρωθούν στο χώρο του σχολείου στις 10.40 π.μ.

Μετά την παρέλαση και τη διάλυση των τμημάτων οι μαθητές θα αποχωρήσουν υπό την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο διοργανώνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019  εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στις εγκαταστάσεις του Λιγνιτωρυχείου στον Μπρινιά Αγίου Λουκά. Σκοπός της επίσκεψης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το χώρο, την ιστορία αλλά και τη σημασία του λιγνιτωρυχείου για τη ζωή του τόπου, να έρθουν σε επαφή με αυθεντικές εμπειρίες μάθησης και να εκτιμήσουν τη σημασία της εργασίας και της αξιοποίησης των πρώτων υλών για την εκβιομηχάνιση και την οικονομική πρόοδο τόσο του τόπου όσο και της χώρας γενικότερα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σχολικές εκδηλώσεις εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Η σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25-10-2019. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κατά το διάστημα 8.00-8.30. Οι δραστηριότητες του εορτασμού θα διαρκέσουν από τις 8.30 έως τις 10.00. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει κατά το διάστημα από 10.00-10.15. Η εκδήλωση αφορά αποκλειστικά τους συμμετέχοντες μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και είναι κλειστή για το κοινό. Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είναι το ακόλουθο:Λήψη αρχείου

Επιλογή σημαιοφόρων/παραστατών

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου για το τρέχον σχολικό έτος, σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο.

Αρχικά ο διευθυντής του σχολείου εξήγησε στους μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ τάξης το νέο πλαίσιο επιλογής, δίδοντάς τους παραδείγματα για τη διαφορά του γενικού μέσου όρου από τον κλασματικό μέσο όρο. Ακολούθως προσδιορίστηκαν οι μαθητές/μαθήτριες κάθε τμήματος με την υψηλότερη βαθμολογία  και  ενημερώθηκαν για τον τρόπο καθορισμού των θέσεων, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης/κλήρωσης. Ενώπιον των συμμετεχόντων μαθητών στο γραφείο εκπαιδευτικών και παρουσία των δασκάλων των τάξεων και άλλων εκπαιδευτικών του σχολείου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής/κλήρωσης,  για την οποία, αφού ολοκληρώθηκε, κανείς από τους παριστάμενους δεν διατύπωσε ένσταση ή απορία όταν τους ζητήθηκε. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Τροποποίηση ωρολογίου προγράμματος

Το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων/τμημάτων τροποποιείται από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019. Επισημαίνουμε πως  η ώρα αποχώρησης των μαθητών στο πρωινό πρόγραμμα καθώς και  η ώρα λήξης του ολοήμερου προγράμματος παραμένουν ως έχουν.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε ακολούθως:

Πρόγραμμα τάξεων/τμημάτων

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης τάξεων Δ, Ε, & ΣΤ

Οι εκπαιδευτικοί των  Δ, Ε & ΣΤ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το φτερωτό άλογο» του Νίκου Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του  Μεγάρου Μουσικής.

Λίγα λόγια για το έργο: Πρόκειται για ένα ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε μια εντυπωσιακή θεατρική διασκευή από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια. Τα παιδιά μπαίνουν σε μια ονειρική πύλη, σε ένα πολύχρωμο ανατολίτικο σαράι, και συμμετέχουν στα όσα συμβαίνουν επί σκηνής, βοηθώντας στην εξέλιξη της ιστορίας: Ένας παράξενος Ινδός πουλάει στον βασιλιά ένα ιπτάμενο άλογο. Το βασιλόπουλο καβαλάει το άλογο που τον πηγαίνει όπου θέλει η τύχη και η μοίρα! Βράδυ, φτάνει σε ένα παλάτι, γνωρίζεται κρυφά με την πριγκίπισσα, και τότε αρχίζει η περιπέτειά τους….

Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί των  Α, Β & Γ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στη Χαλκίδα για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ  στο θέατρο Παπαδημητρίου, από τη θεατρική ομάδα Λώτινος Ήλιος. Στην επιστροφή οι μαθητές θα επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων