Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στο Λιγνιτωρυχείο. Κατά  την παραμονή τους εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τα εκθέματα του μουσείου, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις εξόρυξης, να περιηγηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του οικισμού και, φυσικά, να ξεκουραστούν παίζοντας στο χώρο εμπρός από το ναό της Αγ. Βαρβάρας, προστάτιδας των λιγνιτωρύχων.

Εκ μέρους των συμμετεχόντων μαθητών και των διδασκαλισσών τους  , ευχαριστούμε τη διεύθυνση του Λιγνιτωρυχείου που αποδέχτηκε το αίτημά μας για επίσκεψη και τον κ. Μάλλιο που συνόδευσε και ξενάγησε τους μαθητές καθ΄ όλη την παραμονή τους εκεί.

Στο φωτογραφικό λεύκωμα «Εξορύσσοντας το φως», μια έκδοση της ΔΕΗ, υπάρχει ξεχωριστό αφιέρωμα στο Λιγνιτωρυχείο και την ιστορία του, προβάλλοντας τόσο τη σκληρή εικόνα της καθημερινής εργασίας σε αυτό όσο και την ανθρώπινη έκφραση στην προσπάθειά της να πετύχει το δύσκολο αυτό έργο. Το λεύκωμα είναι διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση (από τη σελίδα 17 και ακολούθως τα αναφερόμενα στο Λιγνιτωρυχείο Αλιβερίου)

https://www.orykta.gr/images/pdf/leukomata/DEI.pdf

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη αυτή.