Επίσκεψη στον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρίες ¨ΑΝΕΜΩΝΕΣ”

Στις 2 Μαΐου 2025 επισκεφτήκαμε τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΝΕΜΩΝΕΣ» στα Κήπια Αγίου Γεωργίου Βόλου παρέα με τα παιδιά και την νηπιαγωγό του 2ου τμήματος του 18ου Νηπιαγωγείου Βόλου στα πλαίσια συνεργασίας των δύο σχολικών μας μονάδων. Στην παρέα μας ήταν και οι φοιτήτριες του 8ου εξαμήνου του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που υλοποιούν την πρακτική τους άσκηση και στα δύο νηπιαγωγεία .

Ο ανθοκομικός συνεταιρισμός ΑμεΑ, «ΑΝΕΜΩΝΕΣ»( πρώην  “Ηλιοτρόπια”,) βρίσκεται σε ένα  αγρόκτημα 5 περίπου στρεμμάτων. Εκεί έχει στηθεί ένα θερμοκήπιο παραγωγής φυτών (άνθη και βότανα) αλλά και ένα εργαστήρι δημιουργίας χειροτεχνημάτων, τα οποία αποτελούν το αντικείμενο δραστηριότητας του Συνεταιρισμού. Στον εξωτερικό χώρο μπορεί κανείς να δει ποικίλα βότανα ,δέντρα αλλά και τα πολύ όμορφα γλυπτά του κ. Κοντοπαναγιώτη .

Η ομάδα του ανθοκομείου είναι περήφανη καθώς εκτός από την πώληση ειδών ανθοκομίας πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για  παιδιά της Α’βάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά   συμμετέχουν ενεργά και όχι ως απλοί παρατηρητές-επισκέπτες και  με την ενεργή συμμετοχή των μελών του συνεταιρισμού με τα  ακόλουθα αντικείμενα:

Θερμοκήπιο – Ανθοκήπιο: Εξοικείωση με την καλλιέργεια των ανθοκομικών φυτών και το περιβάλλον του θερμοκηπίου (σπορές, μεταφυτεύσεις, περιποιήσεις φυτών, οικολογική ανθοκομία μαζί με τους μαθητές).

Βοτανόκηπος: Γνωριμία με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Ανάπτυξη αισθήσεων