γιαγιά Καίτη- Έθιμα Χριστουγέννων

Σήμερα 13-12-2018 η γιαγιά Καίτη και η μαμά Χριστίνα, μαμά της Κατερίνας, ήρθαν να μας δείξουν ακόμη ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο. Όμως πρώτα έπρεπε να λύσουμε το σημερινό γρίφο:

«Ψηλά σε κρεβάτι, σε προσκαλώ να ψάξεις.

Το Ολοήμερο κοιμάται σε αυτά και είναι μπλε και πολύ δυνατά.»

Και όπως καταλαβαίνετε αρχίσαμε μανιωδώς να ψάχνουμε το νέο βήμα. Παραδόξως ο γρίφος βρέθηκε πολύ γρήγορα, παρά τη βεβαιότητά μας ότι τον είχαμε κρύψει πολύ καλά… Το νέο βήμα έλεγε:

«Μελομακάρονα και Παιχνίδια χριστουγεννιάτικα.»

Κι έτσι πήραν τη θέση τους η γιαγιά Καίτη και η μαμά Χριστίνα. Πρώτα χαιρέτησαν τα παιδιά.

Και μετά, έτοιμες, οργανωμένες με όλα τα υλικά σε κατάλληλα σκεύη ξεκίνησαν την παρασκευή των μελομακάρονων.

Η γιαγιά Καίτη μας έκανε και την έκπληξη με τη σόδα και το πορτοκάλι, κάνοντας μια μικρή χημική ένωση…  πόσο όμορφη σκέψη γιαγιά Καίτη.

Τα παιδιά έπλασαν και μέλωσαν τα μελομακάρονά τους και μετά τα τυλίξαμε και με τη συνταγή, κάθε παιδί πήρε το μελομακάρονό του.

Μια μέρα μοσχομυρωδάτη και γεμάτη… η γιαγιά Καίτη και η μαμά Χριστίνα, εξαιρετικές… εργατικές, οργανωμένες, ήρεμες… περάσαμε όμορφες στιγμές μαζί τους και τις ευχαριστούμε πολύ. Αληθινά έκαναν τη μέρα μας γλυκιά, μοσχομυρωδάτη και γεμάτη χριστουγεννιάτικες ευχές…

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση