Γραμμές ευθείες, τεθλασμένες ή ζιγκ ζαγκ

Στόχος των πρώτων ημερών στο νηπιαγωγείο είναι να αποκτήσουν τα παιδιά λεπτό χειρισμό των δακτύλων τους, ώστε να ενδυναμωθούν και να προχωρήσουν στη γραφή. Μία πρώτη εργασία κάθε χρονιά, είναι να ζητάμε από τα παιδιά να τραβήξουν γραμμές, αφενός για να διερευνήσουμε τις δυνατότητές τους, αφετέρου για να ενδυναμώσουμε τα χέρια τους.

Από τις πρώτες μας εργασίες και φέτος λοιπόν ήταν να φτιάξουμε τα γένια του Κάπτεν Τζιμ. (Για τον Κάπτεν Τζιμ, τη Λάσι και τα κουτάβια της θα σας μιλήσω τις ερχόμενες μέρες….)

Αφού δόθηκαν οι κατάλληλες εξηγήσεις και μιλήσαμε για τα διαφορετικά είδη γραμμών που έχουν διαφορετικές ονομασίες (ΕΥΘΕΙΑ, ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗ, ΚΑΜΠΥΛΗ κλπ) τα παιδιά κλήθηκαν να φτιάξουν τα γένια του κάπτεν Τζιμ.

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

1 σχόλιο στο “Γραμμές ευθείες, τεθλασμένες ή ζιγκ ζαγκ

Αφήστε μια απάντηση