28η Οκτωβρίου

Το νηπιαγωγείο μας ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο του ΟΧΙ και τη γιορτή της σημαίας μας… Ξεκινήσαμε με την ανάθεση ποιημάτων, την κατάθεση στεφάνου και την προετοιμασία των σκηνικών της γιορτούλας μας…

Τα παιδιά με πινέλα και τέμπερες έβαλαν το πρώτο κομμάτι της ιστορίας.. Κάθε μέρα, βήμα – βήμα θα προσθέτουμε και μία ακόμη πτυχή της ιστορίας, ώστε να φτάσουμε να αναδιηγηθούμε τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου.

 

Γυναίκες ηπειρώτισσες ανεβαίνουν φορτωμένες με πυρομαχικά και τρόφιμα την Πίνδο, για να θυμίσουν με πόση γενναιότητα, βοήθησαν οι γυναίκες στον πόλεμο….

Και φαντάροι με ελληνικές και ιταλικές σημαίες, μάχονται στα βουνά της Πίνδου…. Οι Έλληνες φαντάροι φωνάζουν ΌΧΙ και ΑΕΡΑ…..

Ο τορπιλισμός της Έλλης, αποτελεί την πρώτη ιταλική απόπειρα να εμπλέξει τους Έλληνες στον πόλεμο.

Τα παιδιά ετοίμασαν τις μπότες των φαντάρων και προσπάθησαν να τους βάλουν κορδόνια…

και στο τέλος ντύθηκαν φανταράκια….

Αντιστοίχιση λέξεων για ανάπτυξη προαναγνωστικής ικανότητας

Δοκιμαστική παρέλαση στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου….

Και γιορτάσαμε πανηγυρικά την 28η Οκτωβρίου με ποίηματα και τραγούδια….

 

Και στο τέλος συμμετείχαμε στον επίσημο εορτασμό της Επετείου του ΌΧΙ που γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην Κοινότητα Νεοχωρούδας

 

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

1 σχόλιο στο “28η Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση