“Άνω – Κάτω”

2016-17 με μαθητές και μαθήτριες ρομποτική

robotblogΤο δημοτικό σχολείο της Άνω Σύρου τη σχολική χρονιά 2016-17 παρέλαβε υλικό ρομποτικής οπότε και αποφασίασαμε να ασχοληθούμε με τη ρομποτική και να δημιουργήσουμε ένα έργο. Αυτό υλοποιήθηκε σε ένα αρκετά μικρό χρονικό πλαίσιο. Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου της Άνω Σύρου με μέλη της παιδιά από την Ε’ τάξη ονόμασε το έργο της «Άνω – Κάτω» και έλαβε μέρος μ’ αυτό στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κυκλάδων στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ρομποτικής για Δημοτικά τη σχολική χρονιά 2016-17. Ο Διαγωνισμός ρομποτικής είχε γενικό θέμα: “Οχήματα και Μεταφορές του αύριο”. Και γιατί «Άνω – Κάτω»;

  • «Άνω – Κάτω» τα απογεύματά μας: εκεί που ο καθένας είχε τις ασχολίες του, όλο και  χρειάστηκε κάποιο μέλος της ομάδας να αλλάξει το πρόγραμμά του, π.χ. να μην πάει για ποδόσφαιρο. Κι όλοι αφιέρωσαν χρόνο από αυτόν που είχαν ελεύθερο.
  • «Άνω – Κάτω» οι σκέψεις μας: μας είχε γίνει μοναδική έγνοια πώς θα καταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο και το οποίο οπωσδήποτε… να κινείται.
  • «Άνω – Κάτω» τα συναισθήματά μας: και ξαφνικά μέσα από τις τεχνολογικές μας ενασχολήσεις νιώσαμε χαρά, κατάπληξη, άγχος, ένταση- πότε το ένα συναίσθημα, πότε και όλα μαζί!
  • «Άνω – Κάτω» και το έργο μας: μια γέφυρα ανεβοκατεβαίνει παίρνοντας εντολές σύμφωνα με τις τιμές ενός αισθητήρα κλίσης. Ένα αυτοκίνητο μπορεί και σταματά μόνο του παίρνοντας εντολές από τις τιμές ενός αισθητήρα απόστασης, είτε μπροστά από την ανεβασμένη γέφυρα, είτε μπροστά από μια πολυκατοικία.

Μπράβο στα παιδιά που μπόρεσαν να προγραμματίσουν συνδυάζοντας φυσικό περιβάλλον και ψηφιακό κόσμο και να εκθέσουν το έργο τους σε κοινό και κριτές! Καλή συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *