Δυο κόσμοι συναντιούνται (1)

2015-16 ρομποτική

robotaki20Στις 25 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήσαμε την 1η μας συνάντηση ως ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου. Ακολούθησαν πολλές – πολλές συναντήσεις. Σκοπεύαμε να λάβουμε μέρος στον 2ο Διαγωνισμό ρομποτικής για Δημοτικά με θέμα «Ο γαλαξίας μας» κι εμπνευστήκαμε από αυτό και το όνομα της ομάδας μας: «Τα επτάστερα». Κάναμε στην αρχή μερικές δοκιμαστικές κατασκευές, ίσα- ίσα για να δούμε να δουλεύει ο κινητήρας κι ο αισθητήρας. Στη συνέχεια σκεφτήκαμε και το σενάριο: έαν γήινο όχημα κινείται στο σκηνικό και συναντάει ένα άγνωστης προέλευσης όχημα, ένα UFO στο οποίο ένας εξωγήινος ανεβαίνει και κατεβαίνει με ένα ασανσέρ. Ο τίτλος του σεναρίου μας είναι «Δυο κόσμοι συναντιούνται». Και παντού γρανάζια, κινητήρες, αισθητήρες. Και δεν τα καταφέρναμε πάντα με την πρώτη προσπάθεια. Χρειάστηκε να φτιάξουμε το γήινο όχημα μερικές φορές μέχρι να το πετύχουμε να δουλεύει σωστά κάθε φορά που το καλούσε σε κίνηση το πρόγραμμα.

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση