Μια φανταστική ιστορία με τον υπολογιστή

Web 2 εργαλεία Γ' - Δ' τάξη Δημιουργώ κι εκφράζομαι με πολυμέσα (Γ'-Δ') Διαδίκτυο στο Δημοτικό

storybird1Μαθαίνοντας για το υπολογιστικό σύστημα κι έχοντας ασχοληθεί με την κεντρική μονάδα, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, την οθόνη κι άλλες συσκευές, έρχεται μια στιγμή που θέλουμε να το πάμε λίγο πιο χαλαρά με τα παιδιά της Γ’ τάξης αλλά και να δούμε μια εφαρμογή στο Διαδίκτυο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να δημιουργήσουμε μια φανταστική ιστορία με λέξη κλειδί: computer. Χρησιμοποιούμε μια Web 2 εφαρμογή, το storybird.

Στόχοι: οι μαθητές/τριες να εκφραστούν με τη φαντασία τους δεσμευμένοι μόνο με μια λέξη κλειδί: computer. Να αντιληφθούν την αξία της χρήσης του username και του password. Να μάθουν να ψάχνουν με μια λέξη κλειδί. Να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να αποθηκεύσουν σε ένα χώρο που δεν είναι ο υπολογιστής τους αλλά σε έναν άλλο υπολογιστή, στο Internet. Να ακούσουν την έκφραση: “αποθηκεύουμε στο cloud”.
  1. Έχει προηγηθεί μια σειρά εργασιών με τις οποίες οι μαθητές/τριες αναγνωρίζουν τις συσκευές του υπολογιστικού συστήματος.
  2. Storybird.com : στα παιδιά δίνεται username και password. Μπαίνουν στο περιβάλλον.
  3. Εισάγουν τη λέξη: computer, για να ψάξουν εικόνες σύμφωνα με το λήμμα αυτό.
  4. Δημιουργούν την ιστορία έχοντας ορίσει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 5 σελίδες.
  5. Αποθηκεύουν στο cloud.
  6. Εφ’ όσον χρειαστούν παραπάνω από μία διδακτικές ώρες για την ολοκλήρωση της εργασίας, θα ανοίξουν το έργο τους το οποίο είναι αποθηκευμένο στο cloud.

Παρουσιάζουμε παρακάτω μια αντιπροσωπευτική εργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *