Το τραγούδι της αποθήκευσης

Α' - Β' τάξη Γ' - Δ' τάξη Γνωρίζω - χειρίζομαι τον υπολογιστή (Α'-Β') Γνωρίζω - χειρίζομαι τον υπολογιστή (Γ'-Δ') με εκπαιδευτικούς με μαθητές και μαθήτριες στο Δημοτικό

Ένα βασικό θέμα με το οποίο χρειάζεται να ασχοληθούμε στο μάθημα της Πληροφορικής είναι αυτό της αποθήκευσης. Οι μαθητές μας κι οι μαθήτριές μας χρειάζεται:

  • να συνειδητοποιήσουν κατ’ αρχάς τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της αποθήκευσης.
  • να αποθηκεύουν με έναν δομημένο τρόπο, δηλαδή όχι τυχαία. Να σκέφτονται επομένως πού πρόκειται να αποθηκεύσουν και με ποιο όνομα.

Τη σχολική χρονιά 2015-16 δημιουργήσαμε οκτώ τετράστιχες στροφές σύμφωνα με το παραπάνω θέμα. Κι ήρθε η ώρα όλο αυτό να γίνει τραγούδι. Χρησιμοποιήσαμε μια γνωστή μελωδία και η Ειρήνη Μυτιληναίου (μουσικός της τάξης) ανέλαβε να την επιμεληθεί και στη συνέχεια να τη διδάξει στα παιδιά της Δ’ τάξης, και ως χορωδιακό κομμάτι και ως εκτέλεση με τα μεταλλόφωνα. Για το αποτέλεσμα που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω χρειάσθηκε μια διδασκαλία στο μάθημα της Μουσικής διάρκειας τριών μηνών, καθώς συμπεριλάμβανε και νότες και σολφέζ κι ό,τι συμπεριλαμβάνει μια μουσική διδασκαλία. Το παρακάτω βίντεο συχνά το αναπαράγουμε στην τάξη και συζητούμε τις άγνωστες λέξεις που εμφανίζονται.

Ευχαριστώ πολύ τη συνάδελφο κ.Ειρήνη Μυτιληναίου για την εξαιρετική συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *