1000-1100γρ. κυδώνια καθαρισμένα
90γρ. χυμό λεμονιού
1000γρ. ζάχαρη
700γρ. νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Τα βράζουμε για περίπου 30-40΄μέσα στο νερό. Όταν μαλακώσουν τα πατάμε με ένα πιρούνι και τα κάνουμε πουρέ. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για άλλα 30΄προσέχοντας να μην κολλήσει το μείγμα. . Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 5΄ακόμη. Όταν το υλικό πάρει το κατάλληλο χρώμα, η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.