Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Εργασίες μαθητών

Eργασίες των μαθητών της Ειδικότητας  Tεχνολογίας Tροφίμων & Ποτών του ΕΠΑΛ – ΕΚ Καλαμαριάς για τα διάφορα τρόφιμα

Φιρινίδου Αθανασία, Κολοκύθα

Δείτε το στο slideshare.net

Τσάμη Αναστασία, Ρύζι

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ταυλίκος Γιώργος, Χαμομήλι

Δείτε το στο slideshare.net

 

Τανταλίδου Δήμητρα, Στέβια

Δείτε το στο slideshare.net

 

Νεοχωρίτης Αστέρης, Κινόα

Δείτε το στο slideshare.net

 

Τσλιγγόπουλος Βασίλης, Βασιλικός

Δείτε το στο slideshare.net

 

Μπισκότα Παπαδοπούλου (Η ιστορία), Παπαδοπούλου Μαρία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Μπλε κρασί, Χατζόγλου Άννα-Μαρία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Τσίπουρο, Μερτζεμέκης Γιώργος

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ποικιλίες κρασιών, Παπαδοπούλου Μ., Μαυράκη Σ., Χατζόγλου ΑΜ., Δεληβαμίδου Δ.

Δείτε το στο slideshare.net

 

Kρασί, Χατζόγλου Άννα-Μαρία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Σκόρδο, Καλοχωρίδης Δημήτρης

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κονιάκ, Κούπε Φαμπιόλα

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κρόκος Κοζάνης, Παπαδοπούλου Μαρία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Matcha tea, Παπαδοπούλου Μαρία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ενεργειακά ποτά, Ράπτης Γιώργος

Δείτε το στο slideshare.net

 

Μελιτζάνα, Μαυράκη Σοφία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κράνμπερυ, Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα

Δείτε το στο slideshare.net

Παραδοσιακά ποντιακά γλυκά, Παπαδοπούλου Μαρία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Παντζάρια, Παπαγεωργίου Ελένη

Δείτε το στο slideshare.net

Λουίζα, Χατζηγιαννακίδης Παντελής

Δείτε το στο slideshare.net

Μύρτιλλο, Ιωσηφίδης Μάριος

Δείτε το στο slideshare.net

 

Αλάτι, Κάλφας Φραγκούλης

Δείτε το στο slideshare.net

 

Βότκα, Σαββίδης Φώτης

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ούζο, Πήττας Θοδωρής

Δείτε το στο slideshare.net

 

Τζίντζερ, Σουλιόπουλος Δημήτρης

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ρετσίνα, Παπαβασιλείου Ιωάννα

Δείτε το στο slideshare.net

 

Καφές, Τυρακίδης Απόστολος

Δείτε το στο slideshare.net

 

Φασκόμηλο, Κυρατζάκος Νικόλαος

Δείτε το στο slideshare.net

 

Πεπόνι, Ζλάτεβ Γιώργος

Δείτε το στο slideshare.net

Καρπούζι, Βλάχου Αγνή

Δείτε το στο slideshare.net

Μανιτάρια, Βαρυπάτης Ευάγγελος

Δείτε το στο slideshare.net

Δενδρολίβανο, Ντιβανής Θεόδωρος

Δείτε το στο slideshare.net

Θυμάρι, Μητακίδης Αλκιβιάδης

Δείτε το στο slideshare.net

Ρίγανη, Καραδήμος Χρήστος

Δείτε το στο slideshare.net

Φρούτο του Δράκου, Καμπεράκη Αρίστη

Δείτε το στο slideshare.net

Κανέλλα, Χιονίδου Σούζη

Δείτε το στο slideshare.net

Παντζάρι, Παπαγεωργίου Ελένη

Δείτε το στο slideshare.net

Ουίσκι,  Κυριακόπουλος Παναγιώτης

Δείτε το στο slideshare.net

Μπύρα, Βαφειάδης Κωνσταντίνος

Δείτε το στο slideshare.net

Στέβια, Βακουφτσή Δέσποινα

Δείτε το στο slideshare.net

Passion Fruit, Μπουζούδης Σωτήρης

Δείτε το στο slideshare.net

 

Φράουλα, Σαράντη Ασημένια

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κεράσια, Σαράντη Αναστασία

Δείτε το στο slideshare.net

 

Αβοκάντο, Σουάνη

Δείτε το στο slideshare.net

 

Μπανάνα, Γεωργίου

Δείτε το στο slideshare.net

 

Βασιλικός, Σφακιανάκη

Δείτε το στο slideshare.net

Σανγκουίνι, Στίλο Πόπη

Δείτε το στο slideshare.net

 

Αβοκάντο, Χωριάτης Αντώνης

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ροδάκινο, Εμμανουηλίδου Εύη

Δείτε το στο slideshare.net

 

Ροδάκινο

 

Αβοκάντο, Κούρτης Ιωάννης

Σταφίδα, Κατσίδης Στάθης

 

Ρύζι, Τσιβελεκίδης Νίκος

Δείτε το στο slideshare.net

Καρότο, Σαραγιώτη Αμαλία

Δείτε το στο slideshare.net

Αμπέλι, Σεχνιασβίλι Νίκη

Δείτε το στο slideshare.net

Αμύγδαλο, Σαραγιώτης Ηλίας

Δείτε το στο slideshare.net

Βατόμουρο, Παυλίδου Α.

Δείτε το στο slideshare.net

Λεμόνι, Παπαμιχαήλ Ελένη

Δείτε το στο slideshare.net

Κάστανο, Χρυσομάλλη Κ.

Δείτε το στο slideshare.net

Σταφύλι, Χ”Εφραιμίδου Ε.

Δείτε το στο slideshare.net

Μούρα, Σεραφείμ Ελένη

Δείτε το στο slideshare.net

Σοκολάτα, Μπουλουκά Κ.

Δείτε το στο slideshare.net

Βότανα και θεραπεία, Σαλιμένου Φανή

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

Καφές, Σίσκου Ηλέκτρα

coffee

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

 

Μπανάνα,  Ρωσσολάτου Βάσω

istock_000017061174small

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

 

Μήλο, Χατζηαναστασίου Ελένη

apple

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

 

 

 

φραουλες

 

 

Κακότχιου Κατερίνα Φράουλα

Δείτε το στο slideshare.net

 

Αναγνωστούδης Θόδωρος  Ιπποφαές

Δείτε το στο slideshare.net

Ψωμά Θεοπούλα  Βατόμουρα

Δείτε το στο slideshare.net

Ρόδι Κουρτίδης Κυριάκος

Δείτε το στο slideshare.net

Ντομάτα Χατζημιχαήλ Κορίνα

Δείτε το στο slideshare.net

Ελιά Μάγκου Κατερίνα

Δείτε το στο slideshare.net

Αθανασίου Στέφανος cherry

kotopoulo Ναϊσίδης Γιώργος

exoticfruits Παπανδρέου Ανδρέας

banana Νομικού Ζωή

milk Καπίδης Βασίλης

Δείτε το στο slideshare.net

Ζελιαλίδης Γιώργος

Δείτε το στο slideshare.net

Μανιτάρια Μητακίδης Γιώργος trouufa

Δείτε το στο slideshare.net


Χασακίδης Νίκος Εσπεριδοειδή


Θωμάς Γιώργος Ζάχαρη

Φωκάς Κωνσταντίνος Λάχανο

Δείτε το στο slideshare.net

Αλεύρι Ανδρεάδης Ηλίας

Δείτε το στο slideshare.net

Κάστανα Καζάκος Ιωάννης



Σοκολάτα Καλαϊτζάκη Βαρβάρα

Σοκολάτα


Λιναρόσπορος Βάις Παύλος

Λιναροσπορος

Ελαιόλαδο Κόπανος Δημήτρης

eleolado

Ταφραλής Αναστάσιος Γάλα & γαλακτοκομικά

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων