Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Εργασίες μαθητών

Eργασίες των μαθητών της Ειδικότητας  Tεχνολογίας Tροφίμων & Ποτών του ΕΠΑΛ – ΕΚ Καλαμαριάς για τα διάφορα τρόφιμα

Μπισκότα Παπαδοπούλου (Η ιστορία), Παπαδοπούλου Μαρία

 

Μπλε κρασί, Χατζόγλου Άννα-Μαρία

 

Τσίπουρο, Μερτζεμέκης Γιώργος

 

Ποικιλίες κρασιών, Παπαδοπούλου Μ., Μαυράκη Σ., Χατζόγλου ΑΜ., Δεληβαμίδου Δ.

 

Kρασί, Χατζόγλου Άννα-Μαρία

 

Σκόρδο, Καλοχωρίδης Δημήτρης

 

Κονιάκ, Κούπε Φαμπιόλα

 

Κρόκος Κοζάνης, Παπαδοπούλου Μαρία

 

Matcha tea, Παπαδοπούλου Μαρία

 

Ενεργειακά ποτά, Ράπτης Γιώργος

 

Μελιτζάνα, Μαυράκη Σοφία

 

Κράνμπερυ, Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα

Παραδοσιακά ποντιακά γλυκά, Παπαδοπούλου Μαρία

 

Παντζάρια, Παπαγεωργίου Ελένη

Λουίζα, Χατζηγιαννακίδης Παντελής

Μύρτιλλο, Ιωσηφίδης Μάριος

 

Αλάτι, Κάλφας Φραγκούλης

 

Βότκα, Σαββίδης Φώτης

 

Ούζο, Πήττας Θοδωρής

 

Τζίντζερ, Σουλιόπουλος Δημήτρης

 

Ρετσίνα, Παπαβασιλείου Ιωάννα

 

Καφές, Τυρακίδης Απόστολος

 

Φασκόμηλο, Κυρατζάκος Νικόλαος

 

Πεπόνι, Ζλάτεβ Γιώργος

Καρπούζι, Βλάχου Αγνή

Μανιτάρια, Βαρυπάτης Ευάγγελος

Δενδρολίβανο, Ντιβανής Θεόδωρος

Θυμάρι, Μητακίδης Αλκιβιάδης

Ρίγανη, Καραδήμος Χρήστος

Φρούτο του Δράκου, Καμπεράκη Αρίστη

Κανέλλα, Χιονίδου Σούζη

Παντζάρι, Παπαγεωργίου Ελένη

Ουίσκι,  Κυριακόπουλος Παναγιώτης

Μπύρα, Βαφειάδης Κωνσταντίνος

Στέβια, Βακουφτσή Δέσποινα

Passion Fruit, Μπουζούδης Σωτήρης

 

Φράουλα, Σαράντη Ασημένια

 

Κεράσια, Σαράντη Αναστασία

 

Αβοκάντο, Σουάνη

 

Μπανάνα, Γεωργίου

 

Βασιλικός, Σφακιανάκη

Σανγκουίνι, Στίλο Πόπη

 

Αβοκάντο, Χωριάτης Αντώνης

 

Ροδάκινο, Εμμανουηλίδου Εύη

 

Ροδάκινο

 

Αβοκάντο, Κούρτης Ιωάννης

Σταφίδα, Κατσίδης Στάθης

 

Ρύζι, Τσιβελεκίδης Νίκος

Καρότο, Σαραγιώτη Αμαλία

Αμπέλι, Σεχνιασβίλι Νίκη

Αμύγδαλο, Σαραγιώτης Ηλίας

Βατόμουρο, Παυλίδου Α.

Λεμόνι, Παπαμιχαήλ Ελένη

Κάστανο, Χρυσομάλλη Κ.

Σταφύλι, Χ»Εφραιμίδου Ε.

Μούρα, Σεραφείμ Ελένη

Σοκολάτα, Μπουλουκά Κ.

Βότανα και θεραπεία, Σαλιμένου Φανή

 

 

Καφές, Σίσκου Ηλέκτρα

coffee

 

 

 

 

Μπανάνα,  Ρωσσολάτου Βάσω

istock_000017061174small

 

 

 

 

Μήλο, Χατζηαναστασίου Ελένη

apple

 

 

 

 

 

φραουλες

 

 

Κακότχιου Κατερίνα Φράουλα

 

Αναγνωστούδης Θόδωρος  Ιπποφαές

Ψωμά Θεοπούλα  Βατόμουρα

Ρόδι Κουρτίδης Κυριάκος

Ντομάτα Χατζημιχαήλ Κορίνα

Ελιά Μάγκου Κατερίνα

Αθανασίου Στέφανος cherry

kotopoulo Ναϊσίδης Γιώργος

exoticfruits Παπανδρέου Ανδρέας

banana Νομικού Ζωή

milk Καπίδης Βασίλης

Ζελιαλίδης Γιώργος

Μανιτάρια Μητακίδης Γιώργος trouufa


Χασακίδης Νίκος Εσπεριδοειδή


Θωμάς Γιώργος Ζάχαρη

Φωκάς Κωνσταντίνος Λάχανο

Αλεύρι Ανδρεάδης Ηλίας

Κάστανα Καζάκος Ιωάννης



Σοκολάτα Καλαϊτζάκη Βαρβάρα

Σοκολάτα


Λιναρόσπορος Βάις Παύλος

Λιναροσπορος

Ελαιόλαδο Κόπανος Δημήτρης

eleolado

Ταφραλής Αναστάσιος Γάλα & γαλακτοκομικά


Αφήστε μια απάντηση

Η ώρα πήγε…

Ο καλός μας ο καιρός…

booked.net

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram
Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ακολουθήστε… την «άχνη» μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

Θερμιδομετρητής

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων