Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Τρόφιμα

Πϊνακες σύνθεσης ελληνικών φαγητών

 

 

 

Εποχιακά φρούτα και λαχανικά

 

Η τροφή σου, το φάρμακό σου.

Aloe Vera: Ένα φάρμακο στη γλάστρα σας!

Δείτε το στο slideshare.net

Το φαρμακείο του Θεού!

Δείτε το στο slideshare.net

Τρόφιμα light

Δείτε το στο slideshare.net

Παρακάτω θα βρείτε τους πίνακες σύνθεσης ελληνικών τροφίμων και να υπολογίσετε τις θερμίδες και τα θρεπτικά τους συστατικά.

 

 

Δείτε τις κατάλληλες εποχές για την κατανάλωση των διαφόρων φρούτων

ΠατήστεΕποχιακά φρούτα

Δείτε το στο slideshare.net

Δείτε την κατάλληλη εποχή κατανάλωσης διαφόρων λαχανικών

Πατήστε Εποχιακά λαχανικά

Δείτε το στο slideshare.net

Δείτε τις κατάλληλες εποχές για την κατανάλωση των ψαριών. Εποχιακά ψάρια

Δείτε το στο slideshare.net

Πρόσθετα στις τροφές μας! Δείτε τα Ε και τις επιπτώσεις τους. FoodAdditives

Δείτε το στο slideshare.net

Το αλάτι στη ζωή μας! πατήστε alati

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων