Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Προσοχή στο αλάτι!

Ιαν 20113

Όπως διαπιστώνει νέα μελέτη, όσοι πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια και συνεχίζουν να τρώνε αλμυρά φαγητά είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν πάλι στο νοσοκομείο.

«Η μεγάλη πρόσληψη αλατιού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, ακόμα και για εκείνους που έχουν αναρρώσει και παίρνουν σταθερά τα φάρμακά τους» είπε ο δρ Gary E. Newton του Mount Sinai Hospital στο Οντάριο.

Στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν κατά μέσο όρο 3,8 γραμμάρια νατρίου την ημέρα – που ισοδυναμεί με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν για καρδιακή ανεπάρκεια μέσα σε διάστημα 3 ετών.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά στα υγιή άτομα να καταναλώνουν λιγότερο από 1,5 γραμμάριο νατρίου την ημέρα.

Το νάτριο είναι επικίνδυνο στην καρδιακή ανεπάρκεια, διότι δημιουργείται κατακράτηση υγρών στο σώμα, κατάσταση που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, στα οποία γίνεται συγκέντρωση υγρών στους πνεύμονες, την κοιλιά και τους αστραγάλους.

Το μεγαλύτερο μέρος του νατρίου στη διατροφή μας προέρχεται από τα έτοιμα φαγητά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα αλλαντικά και άλλα κατεργασμένα κρέατα, είπε ο δρ Newton.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχουν τις ετικέτες κάθε προϊόντος τροφίμου που αγοράζουν, δεδομένου ότι το αλάτι υπάρχει παντού. Μαγειρεύοντας περισσότερο στο σπίτι και αποφεύγοντας τα έτοιμα και πρόχειρα φαγητά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την αποφυγή του επιπλέον αλατιού, πρόσθεσε ο δρ Newton.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Ιανουάριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων