ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – Β’ ΤΑΞΗ – “Το σπίτι των ονείρων μου”

Οκτ 202223
7

Το σπίτι των ονείρων μου

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων στην ενότητα Ευ Ζην και στην υποθεματική “Ψυχική Υγεία” τα παιδιά της Β’ Τάξης πραγματοποίησαν το 1ο εργαστήριό τους με θέμα: “Διαπροσωπική σύγκρουση”.

Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που να επιτρέπει στους μαθητές να βιώσουν μια σύγκρουση (με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού). Οι μαθητές στο τέλος θα οδηγηθούν να ανακαλύψουν τρόπους για να ξεπεράσουν τη σύγκρουση. Αυτή η συγκρουσιακή κατάσταση προέκυψε τεχνητά από ένα διαγωνισμό σχεδίου με θέμα : “Το σπίτι των ονείρων μου”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Τάξης ανά δύο ζωγράφισαν σε κοινό φύλλο και με τέσσερα μόνο χρώματα το σπίτι των ονείρων τους. Πόσο εύκολο είναι να παραμερίσει κάποιος το εγώ του, να συνεργαστεί, να συζητήσει ,να σεβαστεί τον άλλον και να παρουσιάσει μια συλλογική εργασία; Και πόσο εύκολο είναι να αποδεχτεί στο τέλος το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σχεδίου;

Στο τελικό στάδιο του εργαστηρίου τα ζευγάρια ολοκλήρωσαν το σχέδιό τους και, αφού αναρτήθηκαν όλες οι ζωγραφιές στον τοίχο της τάξης, επιλέξαμε με ψηφοφορία τους νικητές του διαγωνισμού. Η ανακοίνωση των νικητών, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε δυσαρέσκειες και αντιδράσεις που μπορούν να καταλήξουν σε σύγκρουση, αλλά με συζήτηση και διαπραγμάτευση καταλήξαμε στο πώς θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, να αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα όταν έχει προκύψει με την προβλεπόμενη διαδικασία και να επιβραβεύουμε αυτόν ή αυτή που φαίνεται να τα πήγε καλύτερα από μας σε κάτι. Στο συγκεκριμένο μάθημα καταλήξαμε να συμφωνούμε όλοι στο ότι είναι δυσάρεστο να χάνει κανείς , μπορεί όμως να είναι επίσης μια θετική και εποικοδομητική εμπειρία. Επομένως, κάνουμε την προσπάθειά μας, αποδεχόμαστε την “ήττα” μας εφόσον προέκυψε δίκαια, χειροκροτούμε τον νικητή / τη νικήτρια αναγνωρίζοντας ότι τα πήγε καλύτερα από μας και, την επόμενη φορά, βάζουμε τα δυνατά μας να ξεπεράσουμε την προηγούμενη προσπάθειά μας. Και παραμένουμε φίλοι!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Β ΤΑΞΗ – ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ



Λήψη αρχείου

 

από κάτω από: Β΄Τάξη - 2nd Grade, Τα Νέα του Σχολείου - School News, Χωρίς κατηγορία| με ετικέτα , , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – Β’ ΤΑΞΗ – “Το σπίτι των ονείρων μου”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων