Δημιουργώντας … Στο Νηπιαγωγείο

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Απρ 202113

Διαβάσαμε το παραμύθι «Ο Δικαιωματούλης & το μαγικό φίλτρο της αγάπης» της Στέλλας Μαβίδου και της Μαρίας Θεοχάρη. Ακούσαμε το τραγούδι του δράκου, συζητήσαμε και κάναμε διαδικτυακά, κάποιες δράσεις που προτείνονται από τις συγγραφείς του παραμυθιού.

Μιλήσαμε για τα δικαιώματα και για το ότι κάποιοι άνθρωποι και κυρίως παιδιά δεν έχουν τα αυτονόητα για εμάς, όπως είναι η υγεία, το φαγητό και το καθαρό νερό, τα ρούχα και τα παπούτσια, τα παιχνίδια, το σχολείο κ.α.

Επικεντρωθήκαμε στο δικαίωμα στην υγεία και μιλήσαμε για τον Λάμπρο που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ισραήλ, λόγω σπάνιας ασθένειας. Είδαμε ένα βίντεο για τον Λάμπρο από το Youtube και επικοινωνήσαμε με τον πατέρα του. Σκεφτήκαμε ότι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να του φτιάξουμε ζωγραφιές με ευχές, τις οποίες του στείλαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

 

Μιλήσαμε για την έλλειψη που έχουν κάποιοι άνθρωποι και παιδιά πιο κοντά σε εμάς, σε τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, αλλά και διάφορα βασικά αντικείμενα. Αποφασίσαμε να μαζέψουμε ότι μπορούμε ώστε να το προσφέρουμε σε ιδρύματα, οργανισμούς, φορείς, αλλά και μεμονωμένα άτομα που έχουν ανάγκη. Μαζέψαμε αρκετά πράγματα και τα δώσαμε μαζί με τους γονείς των μαθητών. Ταυτόχρονα αποφασίσαμε αυτό να το κάνουμε συνεχώς κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Το αποτέλεσμα ήταν κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς και σε διαφορετικές φάσεις,  να δίνουμε ότι μαζεύαμε σε διάφορους φορείς και οργανώσεις που είτε τα χρειάζονταν, είτε ήξεραν πώς να τα διαχειριστούν με σωστό τρόπο.

Κάποιοι από αυτούς τους φορείς μας έστειλαν ως ευχαριστώ και ευλογία διάφορες εικόνες και βιβλιαράκια με προσευχές.

Συζητήσαμε για παρόμοιες δράσεις που κάναμε στο παρελθόν με άλλα παιδιά σε άλλα νηπιαγωγεία, όπως το Αποταμιεύω με χαμόγελα και το Κουμπαράς ΑΓΑΠΗΣ 2019

τα οποία βρίσκονται στην κατηγορία ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ γιατί ακολούθησαν ως δράσεις μετά τη συζήτηση για την αποταμιεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων