Ο κύκλος του νερού είναι ένα πολύτιμο μάθημα για τα παιδιά στο νηπιαγωγείο, καθώς τα βοηθά να κατανοήσουν πώς το νερό ταξιδεύει και ανανεώνεται στη φύση. Μέσα από την εξάτμιση, τη συμπύκνωση, τη βροχόπτωση και τη συλλογή, τα παιδιά μαθαίνουν ότι το νερό που πίνουμε, που βλέπουμε στα σύννεφα και στις θάλασσες, είναι μέρος ενός μαγικού κύκλου που συνεχίζεται ασταμάτητα.
Η εκπαίδευση για τον κύκλο του νερού καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση από μικρή ηλικία, διδάσκοντας την αξία της προστασίας των υδάτινων πόρων. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη σημασία του νερού για τη ζωή και αναπτύσσουν σεβασμό για τη φύση και το περιβάλλον. Με απλά παραδείγματα και διασκεδαστικές δραστηριότητες, ο κύκλος του νερού γίνεται θεμέλιο γνώσης για έναν βιώσιμο κόσμο!
Ευχαριστούμε πολύ την φοιτήτρια του Δ` έτους Στέλλα Καραβασιλείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βρετουδάκη Ελένη
Η ανακύκλωση στο νηπιαγωγείο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά την αξία της φροντίδας για το περιβάλλον με απλούς και δημιουργικούς τρόπους. Μέσα από το παιχνίδι, τις κατασκευές και τις ιστορίες, τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα υλικά, όπως το χαρτί, το πλαστικό και το γυαλί, δεν είναι “σκουπίδια”, αλλά μπορούν να μετατραπούν σε κάτι νέο και χρήσιμο.
Αυτή η διαδικασία καλλιεργεί στα παιδιά την οικολογική συνείδηση, ενισχύει την υπευθυνότητά τους και τα βοηθά να κατανοήσουν την έννοια της επαναχρησιμοποίησης. Παράλληλα, μαθαίνουν τη συνεργασία, καθώς δουλεύουν μαζί για να συλλέξουν υλικά και να τα τοποθετήσουν στους σωστούς κάδους. Με αυτόν τον τρόπο, η ανακύκλωση γίνεται ένα πρώτο βήμα για να μεγαλώσουν ως πολίτες που νοιάζονται για τον κόσμο γύρω τους!
Ευχαριστούμε πολύ τις φοιτήτριες:
Κόντη Παναγιούλα Δ` έτος
Ναντιράδου Ελένη Γ` έτος
Μπατζακάκη Όλγα Γ` έτος
με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βρετουδάκη Ελένη
Κόψαμε και φέτος την βασιλόπιτα μας που την έφτιαξε η κα Αγγελική καθώς κάνει τα ωραιότερα γλυκά!
Κα Αγγελική σε ευχαριστούμε πολύ!
Όπως βλέπετε την τιμήσαμε δεόντως την βασιλόπιτα. Τυχερός της χρονιάς ήταν ο Γιώργος μας!
Καλή Τύχη σε όλα τα παιδιά και σε όλες τις κυρίες!
Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας, τίμησαν και με το παραπάνω τον ερχομό των Χριστουγέννων φτιάχνοντας κουραμπιέδες, λαδοκούλουρα και υπέροχες κατασκευές. Φυσικά δεν παρέλειψαν να πουν τα κάλαντα, να στείλουν γράμμα στον Αι-Βασίλη και να τον υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες στην τάξη. Τέλος προετοιμάστηκαν και μας παρουσίασαν μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράσταση! Και του χρόνου να είμαστε καλά!
Ευχαριστούμε πολύ την κα Σοφία Τρούλη, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης (Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης),
τις κυρίες Όλγα Παπουλίδου και Ευαγγελία Βογιατζάκη (Κοινωνικοί λειτουργοί στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας)
καθώς και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου
Για την σχολική χρονιά 2024-2025 το ολοήμερο τμήμα 3 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning “My world of science”. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από Ελλάδα, Τουρκία, Κροατία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ιταλία και Μολδαβία. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά ενδιαφέρον για τις επιστήμες και να γνωρίσουν σπουδαίους επιστήμονες μέσω των πειραμάτων και των ψηφιακών εργαλείων. Οι επιστήμονες με τους οποίους ασχοληθήκαμε είναι οι εξής: Νεύτωνας, Πυθαγόρας, Αρχιμήδης, Γαλιλαίος, Μαρί Κιουρί, Αϊνστάιν και Σανκάρ.
Αρχικά έγινε μια έρευνα από τους γονείς και τα παιδιά για το αν έχουν ξανασυμμετάσχει σε πρόγραμμα etwinning και τί γνωρίζουν σχετικά με αυτό.
Στη συνέχεια σχεδίασε κάθε σχολείο μέσω του προγράμματοςCanvaένα Logo κι ένα poster για το πρόγραμμα και ψηφίσαμε όλοι μαζί για το ποιό μας αρέσει περισσότερο. Τα επικρατέστερα ήταν τα παρακάτω:
Το επόμενο βήμα ήταν να γίνει μια πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Τον Νοέμβριο ξεκινήσαμε με τους 2 πρώτους επιστήμονες που έπρεπε να γνωρίσουμε που ήταν ο Νεύτωνας κι ο Πυθαγόρας.
Αρχικά είδαμε στο youtube ένα βίντεο σχετικά με τον Νεύτωνα και το φαινόμενο της βαρύτητας.
Μάθαμε έτσι για την ιστορία του μήλου και το ότι όλα τα πράγματα πάνε προς τα κάτω λόγω της βαρύτητας, καθώς η Γη είναι σαν έναν μαγνήτη. Ύστερα γίναμε κι εμείς μικροί επιστήμονες και κάναμε υποθέσεις για το ποιό αντικείμενο θα πέσει πιο γρήγορα αν το αφήσουμε από τα χέρια μας. Αφού είπαμε τις υποθέσεις μας, ζυγίσαμε τα αντικείμενα και τα αφήναμε από τα χέρια καταγράφοντας τα συμπεράσματά μας.
Τέλος με την εφαρμογή Learningapps παίξαμε ένα παιχνίδι μνήμης και γνώσεων.
Για τον Πυθαγόρα διαβάσαμε μια ιστορία σχετικά με την ζωή του και τις ανακαλύψεις του και πιο πολύ δώσαμε έμφαση στην γεωμετρία και την συνεισφορά του σε αυτήν. Έτσι λοιπόν μάθαμε τα γεωμετρικά σχήματα και φτιάξαμε κατασκευές με τα ξύλινα τουβλάκια καθώς και κολάζ με χάρτινα σχήματα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή