11η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, γιορτάσαμε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Με το σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», πραγματοποιήσαμε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες στον χώρο του νηπιαγωγείου μας, με στόχο να τονίσουμε τα οφέλη και τη σημασία της σωματικής άσκησης, της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας αθλήματα και τους αθλητές που θαυμάζουμε…

Φτιάξαμε την σημαία των ολυμπιακών αγώνων…

παίξαμε αγαπημένα παιχνίδια, τρέξαμε, περάσαμε εμπόδια, παίξαμε τσουβαλομαχίες, παιχνίδια με μπάλα, παιχνίδια με σχοινί, διασκεδάσαμε….

Αγωνιστήκαμε μόνοι, αλλά και ως ομάδες…είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε και να χειροκροτούμε και την προσπάθεια των φίλων μας…

Τέλος εμείς οι μικροί αθλητές πήραμε μετάλλια  και επαίνους για την προσπάθεια και τη συμμετοχή μας!

εικόνα Viber 2024 09 26 16 53 37 596

εικόνα Viber 2024 09 27 13 41 07 623

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

αθλητισμος1

αθλητισμος

αθλητισμος2

αθλητισμος3

αθλητισμος4

αθλητισμος5

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Η εκπόνηση του σχεδίου δράσης  περιλαμβάνει υποχρεωτικά την υλοποίηση των τεσσάρων (4) Θεματικών Κύκλων με περιεχόμενο σταθμισμένο κατάλληλα ως προς την ηλικία των μαθητών.

θεματα

Οι κανόνες της τάξης

ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΦΙΛΟΙ

Εκμάθηση κανόνων!

images

Η αρχή της σχολικής χρονιάς είναι η ιδανική στιγμή για να θεσπιστούν οι κανόνες της τάξης. Αφού περάσαμε μερικές πρώτες μέρες, αποφασίσαμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε η καθημερινή μας συνύπαρξη να είναι ευχάριστη και αρμονική.

Συζητήσαμε με τα παιδιά τους κανόνες που θα ακολουθούμε στην τάξη, τους ομαδοποιήσαμε και τους διατυπώσαμε με απλές και κατανοητές προτάσεις. Καταγράψαμε τους κανόνες σε χαρτί και τα παιδιά ζωγράφισαν τους κανόνες όπως μπορούσαν για να τους θυμόμαστε ευκολότερα. Στη συνέχεια, όλοι υπογράψαμε “σε χαρτί με δαχτυλομπογιά” δείχνοντας έτσι ότι συμφωνούμε να τηρούμε τους κανόνες.

Τοποθετήσαμε το συμβόλαιο σε ένα εμφανές σημείο μέσα στην αίθουσα, ώστε να είναι πάντα ορατό και να μας θυμίζει τη συμφωνία μας.

Με την καλή συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση, δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι νιώθουν άνετα και υποστηρίζονται. Αυτό βοηθά στη θετική αλληλεπίδραση και διευκολύνει την ομαλή λειτουργία της τάξης.

 

Οργανωμένες δραστηριότητες με σκοπό την εμπέδωση των κανόνων συμπεριφοράς

Κ5

Κ

Κ6

Κ2

Παρατηρήσαμε κανόνες μέσα από εικόνες, και τα παιδιά προσπάθησαν να μαντέψουν σε ποιον κανόνα αντιστοιχεί η κάθε εικόνα. 

Κ4

Αναρτήσαμε τις εικόνες σε εμφανές σημείο στην τάξη, στο νιπτήρα, στην τουαλέτα

Κ3

Κ1

Παρακολουθήσαμε βίντεο στο youtube που αναφέρεται στους  κανόνες της τάξης και τους τραγουδήσαμε: “Οι κανόνες της τάξης μου” της Γκέλυ Μητρογιάννη και “Οι κανόνες της τάξης μας” της Στέλλας Μπάρμπα.

 

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας

Απονομή Βραβείου!

Με χαρά λάβαμε και δεύτερη Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το Ευρωπαϊκό Έργο eTwinning «Detectkids in action!#skilllabs» που υλοποιήθηκε στο 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου στη σχολική χρονιά 2023-2024.

Το έργο υλοποίησε ένα πλούσιο και ποικίλο σύνολο δράσεων που προώθησαν τη συνεργασία, την επικοινωνία, τη μάθηση και τη δημιουργικότητα αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική και διαπραγματεύτηκαν περιβαλλοντικά θέματα μέσω της διερεύνησης, της καθοδηγούμενης ανακάλυψης, της βιωματικής – ενεργού συμμετοχής και της επίλυσης προβλήματος.
Ευχαριστούμε από καρδιάς την ιδρύτρια του έργου #ΒασωΚαλοκίδου τους εταίρους και τους γονείς για την άψογη συνεργασία σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό και συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Πρόγραμμα Erasmus+ για το σχολείο μας

erasmus arxikh selida

 

Κατά το φετινό σχολικό έτος 2024-25, το σχολείο μας πρόκειται να υλοποιήσει Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Δημιουργώντας το ψηφιακό Νηπιαγωγείο του 21 αιώνα με την ενσωμάτωση των ΤΠΕ και τον πολιτισμό στην προσχολική εκπαίδευση”  (κωδ. 2023-1-EL01-KA122-SCH-000129015) μετά από έγκριση χρηματοδότησης 8.368 € από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα λάβουν χώρα 2 δραστηριότητες κινητικότητας και 2 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τα ακόλουθα επιμορφωτικά σεμινάρια:

  • From STEM to STEAM Education: a New Learning Approach, Βαρκελώνη – Ισπανία
  • STEM: Digital learning & hands-on approach, Γάνδη – Βέλγιο

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα εφαρμόσουν τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν στα μαθήματα τους, πραγματοποιώντας με τους μαθητές και τις μαθήτριες δραστηριότητες που θα εμπλουτίσουν τόσο το μάθημα όσο και την ευρύτερη σχολική ζωή. Παράλληλα, θα διεξαχθούν εσωτερικές εκπαιδευτικές δράσεις για την καλύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων και του ίδιου του προγράμματος.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, επιδιώκουμε να εξελίξουμε το σχολείο μας σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό φορέα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά ενθαρρύνονται, εκφράζονται και προετοιμάζονται για το μέλλον. Επιπλέον, ευελπιστούμε ότι αυτή η ευρωπαϊκή “ανοικτή πόρτα” θα οδηγήσει σε περαιτέρω δράσεις και συνεργασίες, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου μας.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία στην εφαρμογή του προγράμματος!

 

Συντάκτης άρθρου: Αργυρώ Τσιτσιρίγγου, εκπαιδευτικός ΠΕ60

Αγιασμός 2024 – Πρώτο Κουδούνι!

Αγιασμός στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου!

Το προαύλιο του σχολείου μας γέμισε  με παιδικές φωνές και χαμόγελα!

εικόνα Viber 2024 09 11 15 03 12 436 1

Πραγματοποιήθηκε το πρωί ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.

Μετά το πέρας της τελετής του Αγιασμού οι μαθητές/τριες συνοδευόμενοι από τους γονείς τους μπήκαν στο Νηπιαγωγείο όπου ακολούθησε μία πρώτη σύντομη γνωριμία και ενημέρωση και αποχώρησαν με το δωράκι που οι κυρίες ετοίμασαν με αγάπη για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

αρχη χρονιας

Μια πολύχρωμη χρονιά ξεκινά…ευχές γονιών και παιδιών!

εικόνα Viber 2024 09 11 10 00 39 781

Να έχουμε μια υπέροχη, φωτεινή και δημιουργική σχολική χρονιά! 

proti mera sto sxoleio 768x683 1

1

“Αγιασμός στο νηπιαγωγείο μας”

2020 2021

Ο αγιασμός στο νηπιαγωγείο μας για το σχολικό έτος: 2024-2025

θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2024

   στις 8:30 π.μ στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου.

Θα ακολουθήσει μια σύντομη ενημέρωση και τα παιδιά

θα αποχωρήσουν.

 

Untitled

Οι Εκπαιδευτικοί

Βραβείο Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας

Απονομή Βραβείου!

Το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου βραβεύτηκε με eTwinning National Quality Label για το έργο με τίτλο: “The way to sustainability” από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της δράσης eTwinning. Το έργο εστίασε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των σχολείων, υλοποιώντας ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις με θέμα την καλλιέργεια διαπολιτισμικής γνωριμίας μεταξύ τους με κοινό αντικείμενο την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.
Τα θετικά του σημεία είναι: η συλλογή των τελικών προϊόντων που δημιουργήθηκαν μέσα από τη συνεργασία των σχολείων (e-book, ποιήματα, παρουσιάσεις, φωτογραφικό υλικό), την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στο θέμα του έργου (πχ. online meetings, παιχνίδια, ο εορτασμός παγκόσμιων ημερών, τραγούδια), την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών σε διακρατικές ομάδες με διάφορες μορφές επικοινωνίας και συνεργασίας, αξιοποιώντας τα εργαλεία του twinspace και την αξιολόγηση και διάχυση του έργου.
Η επιτυχία του έργου βασίστηκε στην άψογη συνεργασία όλων, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών/τριών, των εταίρων, των γονέων και των φορέων που συμμετείχαν.
Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές μας!!!

 

national quality label project nql pdf 3377624 user 598110 af3ededa75 page 0001

 

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!!!