Μένουμε σπίτι όλοι μαζί

Αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μας παιδιά

Ο  αναγκαστικός περιορισμός στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δημιουργεί καταστάσεις για όλους δύσκολες και πολύ περισσότερο για τα παιδιά.  Η αγωνία όλων  για την πανδημία, την υγεία, για τις μέρες που χάνονται στα σχολεία και την εργασία είναι μεγάλη. Όμως το κυριότερο, αυτές τις μέρες, είναι να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς! Για όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τα παιδιά χρειάζεται να βιώσουν μία μη στρεσογόνα «κανονικότητα», να περνούν δημιουργικό χρόνο με τους γονείς και τα αδέρφια τους, να απασχολούνται με δραστηριότητες που θα κάνουν πιο όμορφες τις ώρες στο σπίτι, δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν να εκφραστούν με το σώμα και τα συναισθήματά τους.

Μένουμε σπίτι αλλά περνάμε δημιουργικό και όμορφο χρόνο με την οικογένειά μας!

Mέσα από το ιστολόγιο του σχολείου μας θα επικοινωνούμε και θα προτείνουμε δραστηριότητες για τους μικρούς μας μαθητές όλο αυτό το διάστημα.

Ας ξεκινήσουμε με ένα όμορφο τραγούδι που αρχίσαμε  να μαθαίνουμε λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, για την πιο όμορφη και χρωματιστή εποχή του χρόνου, την υπέροχη Άνοιξη!Ας το τραγουδήσουμε μαζί με τη χορωδία του Σπύρου Λάμπρου !https://www.youtube.com/watch?v=51tcE9XnGbE