Πρόγραμμα ομαλής μετάβασης στο δημοτικό σχολείο

 

Στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΔΕΑΥ «Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο», πραγματοποιήθηκε στις 16/05/2018 επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.

Πριν την επίσκεψη στο δημοτικό, είχαν πραγματοποιηθεί δραστηριότητες σχετικά με την μετάβαση και τα παιδιά είχαν φτιάξει δωράκια (σελιδοδείκτες) για να τα χαρίσουν στα παιδιά της Α΄τάξης, στο διευθυντή, στη δασκάλα του τμήματος και στη δασκάλα του τμήματος ένταξης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου, εξέφρασαν απορίες στο διευθυντή και γνωρίστηκαν με τα παιδιά του δημοτικού την ώρα του διαλείμματος. Υπήρξε δυνατότητα κοινής δραστηριότητας με τα παιδιά της Α΄ τάξης (ανάγνωση παιδικού βιβλίου για τη πρώτη μέρα στο σχολείο από τη δασκάλα του τμήματος ένταξης και δημιουργία ζωγραφιών δεινοσαύρου και λουλουδιού, ακολουθώντας τις οδηγίες του βιβλίου σε συνεργασία με τους μαθητές).

 

Τα δώρα μας

Στο γραφείο του κ. Διευθυντή

… μας κερνάει καραμέλες

..και εμείς του προσφέρουμε ένα σελιδοδείκτη για τα βιβλία του

Η δασκάλα μας υποδέχεται

…με χαμόγελα!

…καθόμαστε μαζί

… και μας διαβάζει ένα από τα βιβλία τους

Ανταλλαγή δώρων με τους μαθητές της πρώτης τάξης

…και τους δασκάλους

Τραγουδάμε μαζί!

Στο γυμναστήριο θα γυμναστούμε παρέα!

Μας άρεσε πολύ το Δημοτικό Σχολείο της γειτονιάς μας! Ανυπομονούμε να πάμε!

Tags : ,

Yahoo Facebook Twitter Digg FriendFeed Delicious Google Translate
Υποβλήθηκε στις 21 Μαΐου 2018 στις 10:58. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0. Μπορείτε νααφήστε μία απάντησηήTrackback.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων