ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

… μέσα στα πλαίσια του eTwinning  έργου

When the expression and creativity meet the fantasy of little children

Καλωσορίσαμε το Χειμώνα με χειμωνιάτικες αλλά και χριστουγεννιάτικες κατασκευές.  Τραγουδήσαμε χειμωνιάτικα τραγούδια και χορέψαμε.

Μάθαμε και γράψαμε τη λέξη ΧΕΙΜΩΝΑΣ σε όλες τις γλώσσες των  συνεργαζόμενων χωρών.

                ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα ανταλλάξαμε μεταξύ μας ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ αλλά και ΕΥΧΕΣ

Εκφράσαμε τις ιδέες μας για το τι σημαίνουν για μας τα Χριστούγεννα και βρήκαμε πολλές ομοιότητες και με τους φίλους μας. Διαβάστε τις ιδέες αυτές ΕΔΩ.

Σε συνεργασία δημιουργήσαμε ένα  online βιβλίο με Χριστουγεννιάτικά έθιμα από τις χώρες μας. Κάθε σχολείο περιέγραφε και εικονογραφούσε ένα ή δύο έθιμα από τη χώρα του, και το ανέβαζε στο κοινό μας βιβλίο. Διαβάστε το βιβλίο μας  ΕΔΩ.

Τραγουδήσαμε τα κάλαντα για τους φίλους μας αλλά και ακούσαμε κάλαντα από τη δική τους χώρα.

Με την νέα χρονιά,  στην καρδιά του χειμώνα, είδαμε φωτογραφίες που ανέβασαν οι φίλοι μας από τις χιονισμένες χώρες τους. Μας άρεσαν πολύ!

Όταν ήρθε ο Φεβρουάριος και μας έφερε το καρναβάλι, ανταλλάξαμε  πληροφορίες για τη γιορτή τα έθιμά της. Είδαμε ότι όλοι ντύνονται με στολές, κάνουν πάρτι και γιορτές και αλλάζουν διάθεση καθώς η φύση αναγεννιέται για να καλωσορίσει την Άνοιξη.

Το κοινό έθιμο του μασκαρέματος.

Με την ευκαιρία των μετεμφιέσεων μιλήσαμε για τα παιδιά όλου του κόσμου, που είχαν την τιμητική τους. Και βέβαια δεν παραλείψαμε να αναφέρουμε ότι όλα τα παιδιά, όλου του κόσμου, όπου και να κατοικούν αγαπούν την ειρήνη.  Και καθώς πλησιάζουμε στην Άνοιξη άνθισε για όλους μας το ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!