Νέα έργα eTwinning στο 3ο Νηπιαγωγείο

Το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου μας για τη σχολική χρονιά 2017-18 ανέλαβε να υλοποιήσει  δύο νέα eTwinning έργα.

Το πρώτο έργο έχει τίτλο  Tέχνη τέχνη είσαι εδώ? Σε αυτό πρόκειται να συνεργαστούμε με νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και την Κύπρο  και έχουμε σκοπό να προσεγγίσουμε διάφορα είδη τέχνης. Θα γνωρίσουμε την Αρχιτεκτονική, τη Γλυπτική, το Θέατρο, τη Μουσική και το Χορό, τη Ζωγραφική, το Σκίτσο, τον Κινηματογράφο, την Ποίηση και τη Φωτογραφία. Ξεκινάμε το Σεπτέμβιο με γνωριμία μεταξύ μας και συνεχίζουμε με Αρχιτεκτονική  τον Οκτώβιο, με Γλυπτική το Νοέμβριο, με Θέατρο το Δεκέμβριο, με Ζωγραφική τον Ιανουάριο, με Χορό και Μουσική το Φεβρουάριο, με Ποίηση το Μάρτιο και με Φωτογραφία και Σκίτσο τον Απρίλιο. Το Μάιο συνεχίζουμε με παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του έργου.
Κάθε μήνα, κάθε συνεργαζόμενο σχολείο, θα έχει την υποχρέωση να παρουσιάζει το έργο του με ένα βίντεο ή powerpoint στο twinspace ή στην ιστοσελίδα του σχολείου του.
Το twinspace ή το Skype θα είναι ο χώρος επικοινωνίας των σχολείων, δασκάλων και μαθητών, και θα γίνει χρήση πολλών εργαλείων web.

ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

Το δεύτερο έργο μας έχει τίτλο  When the expression and creativity meet the fantasy of little children  και στόχο την ανάπτυξη όλων των πλευρών, την ομαλή κοινωνικοποίηση και την προετοιμασία των παιδιών για την «κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης» όπου ανήκουν.  Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με ένα πρόγραμμα συναφών δραστηριοτήτων από το χώρο της δημιουργίας και έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των ΤΠΕ. Το σχολείο μας θα συνεργαστεί με νηπιαγωγεία  αλλά και τάξεις δημοτικών σχολείων από την Ελλάδα, Πολωνία, Ουκρανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία.
Κατά τη διάρκεια του έργου, τα παιδιά θα χρησιμοποιοήσουν τη φαντασία τους και θα παρουσιάσουν θεατρικά έργα, και παιχνίδια, θα δημιουργήσουν ιστορίες, θα τραγουδήσουν, θα πειραματιστούν με  τεχνικές, θα συνθέσουν δημιουργίες με διαφορετικά υλικά νοιώθοντας τη χαρά της δημιουργίας και θα ανταλλάξουν έργα, τραγούδια, παραμύθια και έθιμα με τα παιδιά άλλων χωρών βιώνοντας την αίσθηση ότι αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου που λέγεται Ευρώπη. Η συμμετοχή των παιδιών θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεργασίας και θα έχουν τον κύριο λόγο στην οργάνωση και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων. Τα προιόντα του έργου θα αναρτηθούν σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βέβαια στο  twinspace.

etw_certificate_152206_el

Για την υλοποίηση των έργων ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών σε συγκέντρωση που έγινε στο σχολείο μας.

Οι γονείς ενημερώνονται από τις εκπαιδευτικούς

Οι γονείς ενημερώνονται από τις εκπαιδευτικούς