Η μουσική ενώνει!

Στο νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-2-2017, το σεμινάριο «Δημιουργικές Δραστηριότητες στο Νηπιαγωγείο», από την κ. Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, σχολική σύμβουλο Μουσικών Θεσσαλίας, που προσκλήθηκε από τη σχολική μας Σύμβουλο κ. Ευανθία Κοτρώτσιου.

Εμείς οι νηπιαγωγοί που παρευρεθήκαμε, με την καθοδήγηση της κ. Παπαπαναγιώτου, εκφραστήκαμε μέσα από την τέχνη της μουσικής και τη χρήση απλών μουσικών οργάνων (κρουστών). Η όλη διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωσή μας και την αποβολή των φόβων και στερεοτύπων σχετικά με τη γνώση μουσικής.

Το συμπέρασμα ήταν ότι η μουσική απελευθερώνει, ηρεμεί, ευχαριστεί, αναπτύσσει τη δημιουργική διάθεση, τη φαντασία και την ευρηματικότητα.

Πιστεύουμε ότι μετά από αυτό το πολύ διδακτικό και βιωματικό σεμινάριο θα είμαστε σε θέση  όλα  αυτά να τα μεταφέρουμε στα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τις δύο συμβούλους καθώς και τις συναδέλφους  μας για την ωραία ευκαιρία που μας έδωσαν.

Η κ. Κοτρώτσιου με την κ. Παπαπαναγιώτου

Η κ. Κοτρώτσιου με την κ. Παπαπαναγιώτου

Παιχνίδια γνωριμίας

Παιχνίδια γνωριμίας

Οι βιολιστές!

Οι βιολιστές!

Και οι πιανίστες!

Και οι πιανίστες!

Παρουσιάζοντας  τις ηχοϊστορίες

Παρουσιάζοντας τις ηχοϊστορίες

Μία  από τις ομάδες

Παρουσιάζοντας τις ηχοϊστορίες

Στα πλαίσια του σεμιναρίου μας  δωρίσαμε στην κ. Παπαπαναγιώτου το μουσικό βιβλίο-κατασκευή για το τραγούδι των Ελύτη & Θεοδωράκη «Η Μάγια», που εικονογράφησαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας. Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.