Επιλογή μας η αλληλεγγύη

«Το αρκουδάκι μου για σένα», είναι μία δράση που σχεδιάστηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο να ενδυναμώσει και να δώσει ελπίδα στα παιδιά της χώρας μας, που νιώθουν τρόμο και ανασφάλεια, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

.jpg

Τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τρομακτικές εικόνες και πληροφορίες, τις οποίες λόγω ηλικίας δυσκολεύονται να επεξεργαστούν, με αποτέλεσμα να κατακλύζονται από φόβο και ανασφάλεια. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πέρα από τον ειλικρινή διάλογο μαζί τους, ανάλογα φυσικά με την ηλικία τους, πέρα από τη διαβεβαίωση ότι «όλα θα πάνε καλά» και ότι εμείς είμαστε δίπλα τους για να τα προστατεύσουμε, είναι εξαιρετικά βοηθητικό να αναλάβουν και τα ίδια δράση. Συμμετέχοντας ενεργά σε κάποια προσπάθεια να στηρίξουν τους ανθρώπους που πλήττονται και κυριότερα τους συνομηλίκους τους, θα διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την πολύ δυσάρεστη και τρομακτική πραγματικότητα και παράλληλα θα ενισχυθεί η αίσθηση ελέγχου της κατάστασης.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου μας που με πολύ μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας  για συγκέντρωση βοήθειας για τα παιδιά του πολέμου. Συγκεντρώσαμε παιχνίδια και γλυκά για τα παιδιά και τα προωθήσαμε σε φορείς τη πόλης μας που θα τα στείλουν με τη σειρά τους στα προσφυγόπουλα. Μαζί στείλαμε τα  αντιπολεμικά μας συνθήματα με τις όμορφες ζωγραφιές των παιδιών μας για να δηλώσουμε ότι τα παιδιά θέλουν ειρήνη.

IMG 20220317 081353

IMG 20220317 144612

IMG 20220318 150504